mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
13 05.06.2023 17:16:24

Ulala! Američani oznanili prva imena za košarkarsko svetovno prvenstvo! Kdo bo stal na poti Luki Dončiću in ...

Profimedia
V ameriških medijih je znanih že pol ekipe, ki bo ZDA zastopala na svetovnem prvenstvu na Filipinih, na Japonskem in v Indoneziji.

V medije so že pricurljala imena, ki naj bi jih potrdil selektor ZDA Steve Kerr. Kerr je bil v preteklih letih pomočnik selektorja, zdaj pa bo prevzel glavno besedo, ko se je umaknil Gregg Popovich.  
Potrjeni igralci za reprezentanco ZDA naj bi bili: Anthony Edwards (Minnestota Timberwolves), Tyrese Haliburton (Idiana Pacers), Mikal Bridges (Brooklyn Nets), Bobby Portis (Milwaukee Bucks) in Austin Reaves (LA Lakers), ter zelo verjetno tudi organizator igre Jalen Brunson (NY Knicks).

Na spisek bo novi selektor zagotovo dodal še kakšnega od velikih zvezd, koga, pa je še veliko vprašanje - Tatum in Brown, Khris Middleton, Kevin Durant, morda celo LeBron James. Za Austina Reavesa se zanimajo Nemci, ki so mu ponudili državljanstvo, zato ga bo Kerr verjetno poklical v ekipo. 

Priprave bo reprezentanca ZDA začela 3. avgusta v Las Vegasu, prvo prijateljsko tekmo pa bodo igrali proti Portoriku. Potem bodo sodelovali na turnirju v Malagi, kjer bosta sodelovali tudi Slovenija z Luko Dončićem in seveda Španija.  

Značke: zda, steve-kerr

Članki iz rubrike