kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
1 24.04.2023 12:04:01

Zadeva Nika Barič: Bi lahko prišlo do preobrata? Je možno, da se vrne v reprezentanco?

alesfevzer.com
Izključitev Nike Barič iz reprezentance je dva meseca pred začetkom evropskega prvenstva, ki ga bo gostila Slovenija, dvignila ogromno prahu.

Selektor Georgios Dikaiulakos se je odločil, da eno najboljših slovenskih košarkaric ne želi več imeti v izbrani vrsti oziroma sporočil, da je ne bo več vabil vanjo, kar pomeni, da ne bo igrala na EuroBasketu. V javnosti je vse skupaj močno odmevalo, ni bilo malo takih, ki so pozivali, naj se obe strani še enkrat pogovorita in Baričeva spet zaigra za 'rakete'.

Pa je to možno? Bi se lahko zgodil preobrat in bi Baričeva dejansko še naprej bila del reprezentance? Če je soditi po besedah predsednika KZS Mateja Erjavca, potem ne. "Kakorkoli je bila zadeva 'skomunicirana' in kakršnikoli spori so se morda zgodili med igralko in selektorjem, je dejstvo, da se je selektor odločil, kot se je, in da ima pri tem našo podporo. To so gola dejstva. Normalno je, da so tu vpletena čustva, a enkrat bo šla zgodba z reprezentanco vendarle naprej. Niki Barič pa želimo vse najboljše na njeni nadaljnji športni poti in tudi zunaj košarkarskega parketa. Za Košarkarsko zvezo Slovenije je ta zgodba dokončno zaključena," je dejal Erjavec v pogovoru za Sportal.

Članki iz rubrike