Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ku
ku
22 08.09.2022 17:14:11

Hahaha! Hrvati namerno grešili in tako 'pobegnili' od Slovencev, ki imajo odprta vrata do polfinala

Profimedia
Ne, ni šala. Hrvaški košarkarji so se na zadnji tekmi prvega dela evropskega prvenstva prav potrudili, da se v izločilnih bojih ne bodo srečali s Slovenijo.

Hrvaška je danes premagala Ukrajino za pet točk, tri točke višja zmaga pa bi ji prinesla drugo mesto v skupini C, kar pa bi pomenilo, da bi se v morebitnem četrtfinalu lahko pomerila s Slovenijo. Jasno, vse v pogojniku. Pa vendarle: tovrstne kalkulacije niso nič novega. Medtem ko nekatere reprezentance vztrajno ponavljajo, da se ne gredo tovrstnih iger in na vsaki tekmi želijo zmagati, druge preračunavajo in si skušajo olajšati pot do visoke uvrstitve.

Da Slovenija s fenomenalnim Luko Dončićem ni ravno zaželena tekmica, je povsem jasno. Še posebej to velja za Hrvate, ki v zadnjem času redno izgubljajo na medsebojnih tekmah. Samo v tem poletju so dvakrat položili orožje - v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in na pripravljalni tekmi. Vendar naši južni sosedje so v zadnji minuti tekme z Ukrajino kalkulacije vzeli nekoliko preveč zares in na milanskem parketu priredili komedijo brez primere. Najprej je Bojan Bogdanović namerno zgrešil prosti met, potem so Hrvati Ukrajincem pustili, da so ti brez težav dosegli še zadnji koš - za vsak slučaj. Končna razlika petih točk je na drugo mesto potisnila Ukrajince, Hrvaška je tretja, Italija pa četrta.

hrvaska ukrajina
Profimedia


Slovenski košarkarji se ne pritožujejo, bržčas so se ob razpletu le nasmejali. Potem ko jih v osmini finala čakajo Belgijci, se bodo v četrtfinalu pomerili z boljšim iz dvoboja med Ukrajino in tretjeuvrščeno reprezentanco v skupni D. To bo bržčas Izrael, če bo danes premagal Češko, Srbija pa pričakovano Poljsko. Kaj pa če se bodo s kalkulatorjem igrali tudi Srbi, danes namerno izgubili s Poljaki in v osmini finala pričakali Hrvate ter se tako do finala izognili Francozom in Slovencem? Ah, ne gre verjeti v pravljice ...

Članki iz rubrike