rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ku
ku
6 04.09.2022 11:20:14

Presenečenje? Draženov brat, legendarni 'Aco trica', prepričan o razpletu EuroBasketa, Slovence pa postavil ...

Profimedia
Uveljavljeni hrvaški strokovnjak, tudi nekdanji selektor tako južne sosede kot tudi Brazilije, je po ogledu vseh tekem prvega kroga evropskega prvenstva na svojem Twitter profilu zapisal, da je prepričan, da si bodo kolajne razdelile Srbija, Slovenija in Nemčija. 'Grčija in Francija nista v tem rangu,' je še pripisal.

V pogovoru za hrvaške medije je pojasnil, da so omenjene izbrane vrste po njegovem mnenju izrazite favoritinje. "Vsaka od njih lahko postane evropska prvakinja. Slovenci imajo v Dončiću in Goranu Dragiću dva odlična organizatorja igre, ki delata soigralce boljše. V vsakem trenutku lahko dosežeta koš in prelomita srečanje. Slovenija ima zelo dobro ravnotežje v ekipi," je o aktualnih evropskih prvakih povedal 63-letni Petrović, sicer brat nekdanjega superzvezdnika in najbrž najboljšega evropskega košarkarja svojega časa Dražena.

Za Srbijo je dejal, da je dobro pokrita na vseh igralnih položajih, da ima Jokića in Micića. "Nemci so videti sijajno. Imajo nekaj odličnih igralcev iz lige NBA, so izjemno tekalno sposobni, so motivirani, imajo fantastično podporo s tribun, igrajo na domačem parketu ter močno verjamejo v svoje sposobnosti," je še pojasnil strokovnjak, ki je nazadnje vodil italijanskega ligaša iz Pesara, to poletje pa je z akcijo "Mi smo Cibona" neuspešno reševal močno zadolženi zagrebški klub, čigar dolg znaša približno pet milijonov evrov.


Kaj pa Francozi in Grki, ki jih mnogi vidijo v boju za kolajne? "Francoze je pred prvenstvom razbila reprezentanca BiH. Potem so izgubili polčas s Čehi, ki so igrali brez Satoranskyja, njihovega najpomembnejšega igralca. To ni več tista Francija iz najboljših dni, nima prave igre, zato tudi poraz z Nemci ni bil niti približno naključen. Niso imeli možnosti."

Kar zadeva Grke, je Petrović seveda v nebo dvignil Antetokounmpa, ampak ... "On ni igralec, ki bi se lahko zanesel na svoj met z razdalje. Grki bodo prišli v probleme v dvobojih s tekmeci, ki bo našli način, da jih upočasnijo. V pozicijski igri imajo namreč resno težavo."

Ko so ga novinarji vprašali, kaj si misli o hrvaški reprezentanci, je skrušeno skomignil z rameni, češ da v tako kakovostnem in zgoščenem turnirju ne more konkurirati, saj ima le šest ali sedem igralcev v rotaciji. "To je velika težava ..."

Članki iz rubrike