favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 25.06.2022 08:45:03

Nestrpnega čakanja je konec! Slovenski košarkarji nocoj v Trstu, bo zraven tudi Luka?

alesfevzer.com
Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes igrala prijateljsko tekmo v Trstu.

Tekma, ki bo nekakšno ogrevanje za pomembna kvalifikacijska obračuna za svetovno prvenstvo, ki Slovenijo čakata naslednji teden, pa bo še posebej mikavna zaradi nastopa prvega zvezdnika Luke Dončića.

Dončić bi se po prvotnih informacijah lahko pridružil reprezentanci šele v ponedeljek, a je Košarkarska zveza Slovenije nedavno dobila dovoljenje njegovega kluba iz lige NBA Dallasa, da lahko igra že proti Italiji.

Dončić bo tako pomembna okrepitev vrste selektorja Aleksandra Sekulića na tekmi, ki se bo v tržaški dvorani Allianz Dome začela ob 20.30. Z reprezentanco pa je v Trstu tudi Goran Dragić, ki se bo v tem ciklu tekem dokončno poslovil od dresa z državnim grbom.


Za tekmo proti Italiji poleg njiju selektor lahko računa še na Jako Blažiča, Jakoba Čebaška, Žigo Dimca, Zorana Dragića, Gregorja Glasa, Gregorja Hrovata, Jurija Macuro, Eda Murića, Alekseja Nikolića, Luko Rupnika in Mika Tobeyja.

Tekma predstavlja generalko pred tekmama kvalifikacij za SP s Hrvaško v razprodanih Stožicah 30. junija in Švedsko v Stockholmu 3. julija. Organizira jo slovensko zamejsko športno društvo Jadran, obisk v Trstu je tako napovedal tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon.

Za košarkarske navdušence v Trstu pa bo tekma le vrhunec košarkarskega dogajanja. Na priložnostnem košarkarskem igrišču na Velikem trgu se namreč ves teden odvijajo številne aktivnosti, ob igrišču poteka prva izvedba festivala z razstavo nekaterih najbolj markantnih športnih copat, na ogled pa je tudi dokumentarni film 2017.

Slovenska in italijanska izbrana vrsta sta doslej odigrali 19 tekem, na trinajstih pa so zmago slavili Slovenci. Italijani so nazadnje slavili na svetovnem prvenstvu leta 2006, zadnjih pet dvobojev pa je pripadlo slovenski reprezentanci. Moštvi se nista pomerili vse od 23. avgusta 2015.

Članki iz rubrike