pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
35 17.11.2021 10:40:14

Miran Pavlin OSTRO in BREZ ZADRŽKOV o Sloveniji: Moramo biti BOLJŠI, kritike so UPRAVIČENE!

Jurij Kodrun
Direktor reprezentanc Miran Pavlin precej kritičen do članske slovenske izbrane vrste.

Še druge zaporedne kvalifikacije za veliko tekmovanje je reprezentanca Slovenije zaključila na zelo skromnem četrtem mestu na lestvici, daleč od dodatnih kvalifikacij, kaj šele od neposredne uvrstitve na veliko tekmovanje. 

In medtem ko predsednik NZS Radenko Mijatović govori, da je četrto mesto v konkurenci Hrvaške, Rusije, Slovaške, Cipra in Malte pač realen rezultat in da se več od četrtega mesta ni dalo narediti, je direktor reprezentanc Miran Pavlin precej bolj oster. "Četrto mesto seveda ni uspeh. Moramo biti boljši," je dejal za Nogomanio. 

In nadaljeval: "Ko ni rezultata, je prav, da smo kritični. Tudi selektor je govoril podobno. Moramo sprejeti kritiko. Eni manj, drugi več. Če tega ne bomo sprejeli, potem ne bomo napredovali. Enako velja tudi za igralce, ki morajo sprejeti določeno breme na svoja pleča, nekaj se mora spremeniti. Izpustili smo že šest velikih tekmovanj, kar je za tako nogometno državo, kot je Slovenija, absolutno preveč. Hrvati in Srbi so že v Katarju, Makedonci so v dodatnih kvalifikacijah. Vsaj tam smo bili vrsto let tudi mi, zdaj pa temu nismo niti blizu. Srečka Katanca smo leta 2015 pribijali na križ, pa se je uvrstil v dodatne kvalifikacije. Mogoče je kritik še celo premalo." 

Pavlin je prav tako opozoril, da je melanholija, ki se je naselila med slovenske nogometne navijače, zelo nevarna. "Melanholija, ki se je očitno naselila v vse nas, je najhujše, kar se ti lahko zgodi. Najhujše! Dokler so kritike, dokler se navijači jezijo zaradi neuspehov, vsaj veš, da jih zanimaš. To je dober znak, saj pomeni, da jim ni vseeno. Ko jim postane vseeno, pa je znak za rdeč alarm. Absolutno. Izgubil se je kult reprezentance. Izgubili smo DNK, ponos … To v zadnjem času res pogrešam," je zaključil Pavlin.

Članki iz rubrike