mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

sentya-tiya-awbell Njena.si

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot ...

doncic Ekipa24.si

Navijači BESNI! Prizori iz DALLASA šokirajo, ne ...

ue
ue
1 17.11.2021 09:40:51

Selektor košarkarjev RAZKRIL SEZNAM za tekmi s Hrvati in Švedi! Na njem tudi igralec, o katerem se zadnje čase VELIKO GOVORI!

Reuters
Slovensko moško košarkarsko reprezentanco konec meseca čaka uvodni cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023.

V četrtek, 25. novembra se bodo Slovenci v Zagrebu pomerili s Hrvaško, v nedeljo, 28. novembra pa bo v Kopru gostovala Švedska. V skupini C je poleg teh ekip še Finska.

Selektor Aleksander Sekulić je na reprezentančni seznam za uvodni tekmi uvrstil 14 košarkarjev, ki bodo s pripravami začeli v ponedeljek. Na njem seveda ni obeh igralcev iz lige NBA, Luke Dončića (Dallas) in Vlatka Čančarja (Denver), manjkata oba košarkarja, ki igrata v evroligi - Žan Mark Šiško (Bayern) in Zoran Dragić (Žalgiris), zaradi poškodbe pa Sekulić ne more računati niti na Mika Tobeyja (Valencia) in Gregorja Hrovata (Elan Bearnais). Edini novinec na seznamu je center Blaž Habot, ki letos kot posojen igralec Cedevite Olimpije igra za Ilirijo.


Na selektorjevem seznamu so JAKA BLAŽIČ (Cedevita Olimpija), JAKOB ČEBAŠEK (Leuven, Belgija), ŽIGA DIMEC (Cedevita Olimpija), BLAŽ HABOT (Ilirija), ALEN HODŽIĆ (Cedevita Olimpija), JAN KOSI (Krka), LUKA LAPORNIK (Krka), MIHA LAPORNIK (Debrecen, Madžarska), JURIJ MACURA (Krka), EDO MURIĆ (Cedevita Olimpija), ALEKSEJ NIKOLIĆ (Burgos, Španija), KLEMEN PREPELIČ (Valencia, Španija), MATIC REBEC (Lux Chieti Basket, Italija) in LUKA RUPNIK (Cedevita Olimpija).

Članki iz rubrike