mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

sentya-tiya-awbell Njena.si

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot ...

doncic Ekipa24.si

Navijači BESNI! Prizori iz DALLASA šokirajo, ne ...

ku
ku
0 12.11.2021 16:54:20

REKORDERKE zdaj proti Sloveniji! Albanke so z zgodovinskim dosežkom ŠOKIRALE svet (VIDEO)

Fiba
Ne, to ni šala. Rezultat kvalifikacijske tekme med poljskimi in albanskimi košarkaricami je resničen.

Gre za rekordno razliko na uradnih košarkarskih tekmah v Evropi. Albanija je v Gnieznu izgubila z - reci in piši - 125:19, torej s 106 točkami razlike. Rezultati četrtin so bili po vrsti: 38:9, 38:4, 29:2 in 20:4. Najboljša strelka v vrstah poraženk je bila Enisa Qosju, ki je dosegla šest točk in tudi edino trojko za svojo ekipo.

V nedeljo bo tekmica Albanije ravno Slovenija, ki v teh kvalifikacijah igra izven konkurence - ker bo leta 2023 skupaj z Izraelom gostila EuroBasket, je seveda na prvenstvo že uvrščena. Novi selektor Grk Georgios Dikaiulakos, ki je na tem mestu zamenjal Damirja Grgića, je z oslabljeno zasedbo svoj mandat začel s porazom. V dvorani na Kodeljevem so Slovenke položile orožje pred Turkinjami. A kot že rečeno, rezultat za Slovenijo v tem trenutku ni najpomembnejši, privajanje na novi sistem z novim selektorjem pač.V nedeljo v Durrësu bo zanimivo videti, ali bodo Slovenke skušale preseči Poljakinje in popraviti rekord. Bolj ali manj je jasno, da bo to enosmerna ulica, da se bo razlika v korist favoriziranih Slovenk povečevala iz minute v minuto. Slovenija je na svetovni lestvici na 25., Albanija pa na 102. mestu.

Slovenske košarkarice se bodo v Albanijo - z mislijo na le 19 doseženih točk Albank na prvi tekmi - odpravile v zgodnjih jutrišnjih urah.

Članki iz rubrike