potres, melbourne Svet24.si

FOTO: Avstralijo prizadel najmočnejši potres v ...

Sarah Jessica Parker, Willie Garson Svet24.si

Prezgodaj se je poslovil zvezdnik serije Seks v ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

pozar simic pl Reporter.si

Ali bo šef Fursa Ivan Simič pregledal sumljive ...

marjan dikaucic bobo2 Necenzurirano

Minister bi gradil hišo, a ne bi plačal ...

Mojca Mavec Odkrito.si

Mojca Mavec - Opa, kakšne noge!

ronaldo Ekipa24.si

PREVARALA RONALDA! Sodišče jo je poslalo v ZAPOR!

nu
nu
1 30.07.2021 08:10:50

Spita mirno, MICHAEL JORDAN in DREAM TEAM?! Španci opozarjajo, da Slovenija ogroža celo rekord Američanov!

Ali Sloveniji lahko uspe popraviti rekord, ki so ga leta 1992 postavili člani ameriške sanjske ekipe z Michaelom Jordanom na čelu?

Dosežek, ki se zdi nedosegljiv, pa vendarle ... Slovenska košarkarska reprezentanca je na prvih dveh tekmah skupinskega dela na olimpijskih igrah pokazala neverjetno moč in v napadu popolnoma nadigrala tekmece. Najprej je Argentini nasula 118 točk, dve manj so prejeli gostitelji iger Japonci.

Samo na dveh tekmah so torej dosegli skupno 234 točk, kar je vsekakor dosežek brez primere. Za primerjavo: člani tiste originalne sanjske ameriške ekipe, ki je leta 1992 slavila na olimpijskih igrah v Barceloni, so na prvih dveh tekmah zmogli 'le' 219 točk, a so na naslednjih tekmah prestavili v višjo prestavo in z Michaelom Jordanom na čelu pometli s konkurenco. Med drugim so Braziliji in Litvi nasuli kar 127 točk.

Po koncu košarkarskega turnirja so imeli v povprečju na tekmo 117,25 točke, drugo najboljše povprečje na olimpijskih igrah pa imajo v svojih rokah prav tako Američani, in sicer iz leta 2012, ko so v Londonu turnir zaključili s povprečjem 115,5 točke na tekmo.

Članki iz rubrike