Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
20 21.07.2021 12:56:34

Dončić in druščina že v TOKIU, ob prihodu v olimpijsko vas pa jih je 'UDARILO': V ekipi je opazno veliko ...

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je po petih dnevih zapustila pripravljalni tabor v mestecu Fukui in po krajšem poletu do Tokia točno opoldne po lokalnem času vstopila v olimpijsko vas, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

Selektor Aleksander Sekulić je igralcem namenil prost popoldan, v četrtek pa bodo košarkarji prvič preizkusili koše v dvorani za trening v Saitama Super Areni, ki bo gostila tekme olimpijskega turnirja.

"Pripravljalni tabor smo dobro izkoristili. Poudarek na treningih je bil predvsem na naši igri. Pogledali smo kar nekaj posnetkov tekem iz Kaunasa, jih s trenerji analizirali ter delali na odpravi pomanjkljivosti. V ekipi je opazno veliko pričakovanje pred začetkom olimpijskega turnirja, ki se je s prihodom v Tokio in olimpijsko vas še povečalo. Občutki so neverjetni. Lepo je videti številne športnike na istem mestu in zelo veseli smo, da smo tu. Do prve tekme je še nekaj dni in komaj čakamo, da se vse skupaj začne," je ob prihodu v olimpijsko vas dejal reprezentant Luka Rupnik.

Slovenija bo na svojih prvih olimpijskih igrah igrala v skupini C skupaj z Argentino, Japonsko in Španijo. Moški košarkarski turnir se bo v Tokiu začel 25. julija, dva dni po slovesnem odprtju iger in bo potekal do 7. avgusta.



Slovenija bo 26. julija ob 6.40 po slovenskem času igrala proti Argentini, 29. julija ob isti uri proti Japonski, 1. avgusta ob 10.20 pa še proti Španiji.

V skupini A bodo igrali Iran, ZDA, Francija in Češka, v skupini B pa Avstralija, Nigerija, Nemčija in Italija. V četrtfinale se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi.

Po odigranem skupinskem delu, ki bo potekal med 25. julijem in 1. avgustom, bodo štiri četrtfinalne tekme na sporedu v torek, 3. avgusta. Pari četrtfinala bodo določeni z žrebom, ki bo na sporedu po vseh odigranih tekmah skupinskega dela. Polfinale sledi v četrtek, 5. avgusta, tekmi za tretje mesto in finale pa v soboto, 7. avgusta.

Članki iz rubrike