podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ku
ku
0 13.07.2021 08:37:12

Luka in soigralci, ste videli TO?! Kaj se dogaja z AMERIŠKIMI KOŠARKARJI?! Tega si ni upal napovedati nihče! (video)

Moška košarkarska reprezentanca ZDA je v seriji pripravljalnih tekem pred olimpijskimi igrami v Tokiu doživela še drugi poraz. V pretekli noči so bili v Las Vegasu od prvih favoritov za olimpijsko zlato z 91:83 boljši Avstralci.

Američani so v noči na nedeljo šokantno izgubili z Nigerijo, ki je tako postala prva afriška ekipa z zmago nad moštvom ZDA v košarki. Če je ta poraz veljal za nekoliko naključnega, saj se je zgodil le štiri dni po prvem zboru ekipe ZDA, poraz proti Avstralcem zdaj odpira vse več vprašanj, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Moštvo ZDA, nekoč znano pod imenom sanjsko moštvo, je na zadnjih petih uradnih tekmah izgubilo kar štirikrat. Ob dveh porazih na pripravljalnih turnirjih je izgubilo tudi dve tekmi na svetovnem prvenstvu leta 2019. Tam je - sicer s številnimi odsotnostmi največjih zvezdnikov lige NBA - osvojila le sedmo mesto.

Avstralija je v Las Vegasu tako prišla do prve zmage v zgodovini proti Američanom. Prvi strelec moštva iz dežele tam spodaj, ki je v zadnjih 30 sekundah tekme nanizala kar šest neodgovorjenih točk, je bil Patty Mills z 21 točkami, Joe Ingles jih je prispeval 17.

Prvi strelec moštva ZDA je bil Damian Lillard z 22 točkami. Prvo ime moštva Kevin Durant je že drugo tekmo zaporedoma končal pri 17 točkah.

Članki iz rubrike