oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ku
ku
0 05.07.2021 17:38:58

Litovci POTOLČENI: Ne krivite trenerja, Dončičius je preveč FANTASTIČEN, da bi ga ustavili!

FIBA
Litovski mediji, pa tudi tamkajšnji strokovnjaki ugotavljajo, da je Luka Dončić in z njim slovenska reprezentanca neki drugi razred v primerjavi z Litvo.

Litovski košarkarji so bili po porazu s Slovenijo potolčeni, selektor Darius Maskoliūnas je že bivši, mediji in strokovnjaki iz te košarkarske dežele pa se zdijo vdani v usodo. “Čeprav so litovski košarkarji ves čas točno vedeli in govorili, da morajo ustaviti zvezdnika Dallasa Dončić(ius)a, je ta postal rabelj litovskih sanj. Luka je vzel stvari v svoje roke in zasenčil oba naša NBA-zvezdnika Jonasa Valančiunasa in Domantasa Sabonisa,” je začel osrednji litovski časopis Rytas, razočaran predvsem nad obema svojima zvezdniškima centroma: “Ne samo da je Valančiunas dosegel 14 točk, Sabonis 9, celo nista dominirala pod obema obročema. 201 cm visoki Slovenec je sam dobil 11 skokov, najvišja Litovca le po 6. V naši reprezentanci ni bilo litovskega Dončičiusa, ki bi ekipo povlekel naprej. Dolga leta smo govorili, da ima Litva z Valančiunasom in Sabonisom enega najboljših centrskih parov v Evropi, ampak v nedeljo se je to razblinilo. Slovenci so dobili 37 skokov, naša ekipa le 34. ”

Nekdanji odlični litovski košarkar Algirdas Brazys je za omenjeni časopis razmislil, da je razlog za to preprost. Nezaustavljivost Luke Dončića. “Razmišljaš lahko le o tem, kako vsaj malce omejiti tega čudežnega dečka. Ker če cela vrsta trenerjev v ligi NBA ne najde načina, da bi zaustavili Luko, ki v povprečju dosega 34 točk na tekmo, težko pričakujemo, da bo recept našel Darius Maskoliūnas. Luka Dončić je pokazal, da je samo en igralce najvišje ravni dovolj za rezultat. Zato se ne sme kriviti litovskih trenerjev. Vse so poskušali, ampak Luka je preveč fantastičen, da bi ga kdorkoli ustavil.”

Največje litovsko razočaranje je bil Domantas Sabonis, ki niti slučajno ni deloval kot košarkar, ki si na All-Star vikendu lige NBA deli parket z Luko Dončićem. Njegovemu veliko slavnejšemu očetu Arvydasu, sicer predsedniku litovske košarkarske zveze, je po zadnjem zvoku sirene pripadla kar malce nehvaležna naloga – Luki Dončiću je moral podeliti nagrado za najkoristnejšega igralca kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu. “Luka se je s širokim nasmeškom zahvalil, Arvydas pa je moral zraven pozirati za fotografijo. To je bil boleč simbolni trenutek. Po olimpijskih igrah se era Arvydasa Sabonisa na predsedniškem položaju končuje,” so še zapisali pri Rytasu in zaključili: “V nedeljo zvečer je Luka Dončić pokvaril vse. S svojo igro je uničil upe litovskih navijačev in košarkarjev, obenem pa pustil velik madež na Sabonisovem mandatu pri litovski zvezi.”

Članki iz rubrike