nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
0 04.07.2021 21:56:56

Slovenija, KAPO DOL!! Dončić in soigralci ZDRUŽILI JUGO, to so ZLATI ZAPISI o tem, kako...

FIBA
Bivša Juga se veseli uspeha Slovenije.

Uvrstitev Slovenije na olimpijske igre močno odmeva po vsem svetu. O podvigu Luke Dončića in soigralcev proti veliki Litvi poročajo vsi. Kakopak tudi mediji na Balkanu, ki so se Slovencem priklonili na res fenomenalen način. "Neverjetni Dončić zrušil domačo Litvo in prvič Slovence odpeljal na olimpijske igre," piše hrvaški Index. Jutranji list medtem omenja "neverjetnega Dončića" in dodaja, kako je slovenski zvezdnik "naravnost blestel" in na koncu zbral kar 31 točk, 13 podaj in 11 skokov. Novinarji portala 24sata so medtem Dončića označili kar za "čudežnega košarkarja". Pa saj je res, kajne?


Srbski Kurir je medtem svojim bralcem sporočil, da je "Dončić odpeljal Slovenijo v Tokio", in dodal, da je "s trojnim dvojčkom utišal Litovce in sosede odpeljal na olimpijske igre". MozzartSport je medtem Dončića proglasil za "vesoljca" in zapisal: "Košarkarska država Litva je ostala brez olimpijskih iger, ampak je treba poudariti, da so si Slovenci povsem zaslužili ta uspeh. Igrajo vrhunsko košarko, ekipno, poletno, celo realno boljši glede na imena v ekipi." Mondo trdi, da "Litva nečesa takšnega še nikdar ni doživela", hkrati dodaja, da je Dončić kot "neverjetni NBA as zaradi tega pritekel iz Amerike in Slovenijo odpeljal na olimpijske igre". "Luka Dončić je rekel, da je to poletje poletje za reprezentanco. In preživel ga bo v njenem dresu," dodaja Mondo.

V Bosni in Hercegovini so pri časniku Dnevni Avaz poudarili, da je Slovence "še enkrat več enkratno vodil sijajni Dončić", kar je bilo za prve olimpijske igre za košarkarsko reprezentanco Slovenije. Tudi v Severni Makedoniji so spremljali fenomenalno tekmo slovenske izbrane vrste. "Maestro Dončić je utišal Kaunas in Slovenijo odpeljal na olimpijske igre," je poudarila makedonska Ekipa, ki je novico o velikem uspehu Slovenije več ur uvrstila kar na vrh svoje spletne strani!

Članki iz rubrike