asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef-mastnak Njena.si

Ljubezen na vasi: Jožefa ustvarjalci šova niso ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

ku
ku
0 26.06.2021 15:04:19

Postal je DRŽAVNI SOVRAŽNIK, njegov OČE GA BRANI: Rekel mi je - 'oče, vse živo me boli' ...

Reuters
Od junaka do sovražnika države.

Takšna je bila pot Nikole Jokića v vsega nekaj dneh. Ko je postal MVP lige NBA, ga je Srbija slavila. Ko se je odločil, da za Srbijo ne bo igral ne na kvalifikacijskem turnirju za Olimpijske igre ne kasneje na Olimpijskih igrah, če se Srbija tja uvrsti, je za mnoge postal državni sovražnik. 

Center Denverja je svojo odločitev pojasnil s tem, da je enostavno preveč utrujen, da bi lahko igral za Srbijo, toda njegovi sonarodnjaki tega niso dobro sprejeli. Oglasil se je tudi njegov oče, ki je dejal, da Nikola pričakuje tudi otroka in da je to eden od razlogov, zakaj ne bo na voljo srbski košarkarski reprezentanci, a tudi to ni bilo dovolj. 

Zdaj se je Jokićev oče Branislav še enkrat oglasil in pojasnil odločitev svojega sina. "Klub mu ne more prepovedati, da bi igral za reprezentanco. A rekli so mu, da če le lahko, naj mesec dni počiva, naj ne gre v dvorano in naj ne jemlje v roke žogo. Mesec dni počitka, da si mentalno in fizično opomore. On bi že zdaj moral biti na pripravah z reprezentanco, tako da ne bi spoštoval Denverjeve prošnje. Druga stvar je njegovo mentalno stanje. Rekel mi je: 'Oče, mene vse živo boli'. Če v glavi nisi pripravljen, boš težko nekaj pokazal na parketu," je dejal Jokićev oče. 

"Tretja velika stvar, zaradi katere ne more igrati za Srbijo, je hkrati najlepša. Postal bo oče. Mora se vrniti v Ameriko, kajti odločila sta se, da bo žena rodila v ZDA. In ker ne sme leteti v poznih mesecih, morata idi nazaj v ZDA prej. Naj vsakdo razume njegovo odločitev, kot želi. Njegova odločitev je, kakršna je in mi smo tukaj, da ga podpremo. Vedno obstajajo tako normalni ljudje kot tisti, za katere je v državi vse narobe," je zaključil oče Jokić.

Značke: nikola-jokić, srbija

Članki iz rubrike