kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 06.05.2021 11:01:36

DAN D! Kdo bo selektor košarkarjev? TOLE je najverjetnejši SCENARIJ!

alesfevzer.com
Napočil je čas, da izvemo ime selektorja.

Košarkarska zveza Slovenije je za danes sklicala novinarsko konferenco. Ni povedala, zakaj, a ni ravno treba biti Einstein ter ugotoviti, da bo tema selektor moške reprezentance. 

Ne bo šlo za klasično tiskovno konferenco v živo, pač pa za tako na daljavo, prek videopovezave. Nič takega v teh časih, čeprav je res, da je na začetku tedna bila v Ljubljani organizirana novinarska konferenca ženske izbrane vrste na tisti 'klasični' način, ki se zdaj zdi že kar malo nenavaden in iz nekih drugih časov. A glavni razlog za videokonferenco tokrat ni korona, pač pa razdalja. Dva od treh kandidatov sta tuja trenerja, ki sedita na klopi ruskih klubov. Prvi je trener CSKA-ja Dimitris Itudis, drugi strateg Zenita Xavi Pascual. Videopovezava bo v vsakem primeru potekala z Rusijo, saj je tam tudi Aleksander Sekulić kot pomočnik trenerja v Nymburku. S svojim klubom je na zaključnem turnirju Fibine lige prvakov, včeraj zvečer je češko moštvo igralo (in izgubilo) četrtfinalno tekmo. Kdo od njih se bo torej danes pojavil na zvezi?



Itudis je bil dolgo časa glavni oziroma edini favorit za slovensko klop, a je korona nato zapletla njegovo angažiranje, ki se je že zdelo gotovo, in v ospredje potisnila trenerja Zenita iz St. Petersburga. V nekem trenutku se je zdelo, da je Španec praktično novi selektor, toda tudi s Pascualom, ki je s svojo ekipo Barceloni povzročil toliko težav v četrtfinalu evrolige, naj bi se stvari zapletle. Ne vemo, ali je razlog (samo) to, da je nedavno podaljšal pogodbo z Zenitom, a v vsakem primeru so tudi njegove delnice strmo padle. In ostane še Sekulić. Sekulić, ki je novembra lani prevzel izbrano vrsto ter jo vodil na štirih kvalifikacijskih tekmah za EuroBasket 2022, s tremi zmagami se je nanj zanesljivo uvrstila. Ostane Sekulić, ki je stalno tu nekje zraven, nekoliko prikriti kandidat, potrpežljivo čakajoč v pripravljenosti, toda na koncu se bo očitno izkazalo, da tudi tisti, ki bo kar ostal selektor ter slovensko reprezentanco vodil na olimpijskih kvalifikacijah v Kaunasu konec junija in najbrž tudi pozneje v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki se začnejo novembra letos.

Morda pa je zgovoren signal, da Sekulić ostaja selektor, tudi njegov pogovor za portal bhbasket, ki ga je opravil pred dnevi, ko je - kot selektor Slovenije - komentiral žreb skupin za EuroBasket 2022 in se dotaknil tudi junijskih olimpijskih kvalifikacij. "Videli bomo, kdaj je najbolj realno, da lahko začnemo priprave. A začetek junija je najhitreje, ko lahko začnemo," je dejal in dodal: "Vsaka reprezentanca v dodatnih kvalifikacijah ima upanje, da se uvrsti na prestižni turnir olimpijskih iger. Tudi mi, seveda, imamo željo, da se prvič v zgodovini uvrstimo na OI." Pametnim dovolj.

Članki iz rubrike