princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Anthony Fauci Svet24.si

Cepiva so »verjetno učinkovita« tudi proti ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

ana-soklič Odkrito.si

Evrovizija: Ana Soklič je svoj nastop opravila ...

franco-battiato Odkrito.si

Lepo potuj, maestro!

STA
STA
1 26.04.2021 14:37:59

Slovenija s Katarjem, Francijo, Filipini in Dominikansko republiko

Profimedia
Mednarodna košarkarska zveza je objavila razpored tekem olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v košarki 3x3, ki ga bo med 26. in 30. majem gostil avstrijski Gradec. Slovenska reprezentanca bo nastopila v skupini C, prvo tekmo pa bo odigrala proti Franciji.

V skupini C so še Katar, Filipini in Dominikanska republika. V izločilne dvoboje se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, skupina C pa se v četrtfinalu križa s skupino A.

V Tokio bodo potovale tri najboljše reprezentance iz turnirja v Gradcu. Te se bodo pridružile Japonski, Srbiji, Rusiji in Kitajski pri fantih ter Rusiji, Kitajski, Mongoliji in Romuniji pri dekletih, ki so na olimpijski turnir uvrščene neposredno. Na igrah bo v vsaki kategoriji nastopilo osem reprezentanc.

Zadnjega potnika na poletne olimpijske igre bo dal drugi kvalifikacijski turnir v madžarskem Debrecenu, ki bo na sporedu od 4. do 6. junija. Slovenska moška reprezentanca si je nastop na Madžarskem že zagotovila.

Po uvodni tekmi s Francijo nato Slovenijo še isti dan čakajo Filipini, v petek, 28. maja, pa Katar ter Dominikanska republika.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike