princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Anthony Fauci Svet24.si

Cepiva so »verjetno učinkovita« tudi proti ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

ana-soklič Odkrito.si

Evrovizija: Ana Soklič je svoj nastop opravila ...

franco-battiato Odkrito.si

Lepo potuj, maestro!

sta
sta
0 24.04.2021 09:58:46

LOV NA KOLAJNO DOMA?! Slovenija v boj za EuroBasket 2023!

alesfevzer.com
Bo Slovenija znova gostila prvenstvo najvišje ravni?

Člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so na svoji 50. redni seji sprejeli sklep, da strokovna služba KZS pripravi vso potrebno dokumentacijo za oddajo kandidature za organizacijo ženskega evropskega prvenstva leta 2023.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je rok za oddajo dokumentacije postavila na 5. maj. Ideja in želja KZS je, da bi Ljubljana gostila dve predtekmovalni skupini ter sklepno fazo ženskega EP 2023. Pri tem KZS računa na podporo vlade, kar je eden izmed številnih pogojev v obsežnem Fibinem razpisu za organizacijo prvenstva.


IO KZS je na seji potrdil poročilo programa dela KZS za leto 2020, poročila organov in komisij za leto 2020 ter načrt dejavnosti članskih reprezentanc za to koledarsko leto. Prav tako so člani sprejeli in potrdili tekmovalni pravilnik, tekmovalne propozicije in registracijski pravilnik košarke 3x3 ter v komisijo za košarko 3x3 potrdili dva dodatna člana. To sta Andrej Petrović in Gašper Ovnik, ki sta se pridružila predsedniku komisije Maticu Vidicu, Borisu Majerju, Alešu Kuncu in Simonu Rožniku.

Prav tako je tekla tudi obsežna debata o tekmovanju mlajših starostnih kategorij za prihajajočo sezono 2021/22. Večina mladih košarkarjev in košarkaric je namreč zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo koronavirusa, izgubila več mesecev treningov in igranja košarke. Tako je strokovni svet na temo starostnih kategorij pod okriljem KZS v zadnjem času opravil več razgovorov in posvetovalnih sestankov s širšo skupino strokovnih delavcev, v katero je bilo vključenih več kot 30 trenerjev, ter pripravil analizo in predloge za nekaj dopolnitev tekmovanj mlajših starostnih kategorij.

Člani izvršnega odbora KZS so tematiki prisluhnili, podali svoja mnenja ter predloge vrnili strokovnemu svetu v dodatno obravnavo. Naslednja seja IO KZS bo predvidoma potekala 20. maja, redna letna skupščina pa bo 10. junija.

Značke: košarka, eurobasket, kzs

Članki iz rubrike