Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.03.2021 09:40:30

V igri za NOVEGA SELEKTORJA SO ... To je razkritje z vrha zveze, ki smo ga čakali VSI!

Profimedia
Slovenska košarkarska reprezentanca bo predvidoma po velikonočnih praznikih dobila novega selektorja. V igri so Dimitrios Itudis, Xavi Pascual in Aleksander Sekulić, je za Dnevnik potrdil predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec.

Slovenski košarkarji so uspešno končali kvalifikacije za evropsko prvenstvo, potem ko se je moral po neuspehu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo z mesta selektorja posloviti Rado Trifunović, ga je začasno nadomestil Aleksander Sekulić.

Pod njegovim vodstvom je bila Slovenija uspešnejša, zato je ostal med kandidati, ki bodo Slovenijo popeljali v kvalifikacije za olimpijske igre to poletje ter evropsko prvenstvo prihodnje leto.


Kot še piše Dnevnik, na KZS v preteklosti niso skrivali pogovorov z Grkom Dimitriosom Itudisom, zdaj pa se je v igro za selektorja vključil še Španec Xavi Pascual, ki vodi evroligaški klub Zenit.

Zaradi koronske pandemije se vodstvu KZS še ni uspelo dogovoriti z Itudisom, zato se je po informacijah Dnevnika začelo dogovarjati tudi s Pascualom. Oseminštiridesetletni Španec naj bi Erjavcu in generalnemu sekretarju Rašu Nesteroviću dal vedeti, da je ob drugačnem razpletu na voljo in da čaka njun klic.

"Povedati ne morem ničesar novega. V javnost je zdaj prišlo še ime Xavija Pascuala, s katerim smo navezali stike pred časom, ko smo jih tudi z Itudisom. Še vedno opravljamo razgovore, je pa delo oteženo, saj zaradi koronavirusa težko potujemo. Končno odločitev smo želeli sprejeti do konca marca, a, kot kaže zdaj, jo bomo morali zamakniti na čas po velikonočnih praznikih. V igri so Itudis, Pascual in Sekulić," je za Dnevnik dejal Erjavec.

Članki iz rubrike