favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.02.2021 14:09:29

Selektor Sekulić izbral dvanajsterico za Kijev

alesfevzer.com
Pred slovensko moško košarkarsko reprezentanco je zadnji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. V mehurčku v Kijevu se bodo v četrtek, 18. februarja, pomerili z Madžarsko ter dva dni pozneje še z Ukrajino. Selektor Aleksander Sekulić je razkril seznam dvanajsterice reprezentantov, ki se bo v ponedeljek zbrala v Kijevu.

V primerjavi z novembrskim ciklom, ko je bilo v ljubljanskem mehurčku 15 igralcev, bo v Kijev odpotovalo 12 igralcev. Na seznamu so Jaka Blažič, Žiga Dimec (oba Cedevita Olimpija), Gregor Glas (Dynamic), Alen Hodžić (Cedevita Olimpija), Gregor Hrovat (Cholet), Jan Kosi, Luka Lapornik (oba Krka), Jurij Macura (FMP Beograd), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Edo Murić, Luka Rupnik (oba Cedevita Olimpija) in Jan Špan (Delteco Gipuzkoa).

V strokovnem štabu bosta ob Daliborju Damjanoviću selektorjeva pomočnika še Jernej Valentinčič in Dragiša Drobnjak, ki sta bila zadnji kvalifikacijski cikel primorana izpustiti. Selektor Sekulić bo o sestavi ekipe in pričakovanjih pred zadnjima kvalifikacijskima obračunoma spregovoril na torkovi novinarski konferenci, ko bodo reprezentanti že opravili dva treninga v Kijevu.


Pred odhodom v Ukrajino po protokolih Fibe člane reprezentančne odprave v soboto čaka še drugo PCR-testiranje na covid-19. Del reprezentance, ki bo odpotoval iz Slovenije, se bo na pot odpravil v nedeljo dopoldan. V Kijev bo prispel v noči na ponedeljek, tekom dneva pa bo slovenska zasedba postala popolna.

"Za tokratni kvalifikacijski cikel smo sestavili podobno ekipo, kot smo jo imeli novembra, saj imamo do tekme proti Madžarski za pripravo na voljo le dobra dva dneva. Tako bo do izraza še posebej prišla uigranost ekipe in karakter ter pristop igralcev. Verjamem, da bo ta znova pravi in se bomo zbrali v dobrem vzdušju z veliko želje po dokazovanju," je dejal Sekulić.

"Vsekakor z igro želimo potrditi dobri novembrski predstavi. Ne glede na to, da smo na prvenstvo že uvrščeni, sta tekmi z vidika pridobivanja točk na Fibini lestvici zelo pomembni. Zahvalil bi se vsem klubom, ki so kljub natrpanim urnikom in položaju glede novega koronavirusa igralcem prižgali zeleno luč za prihod v reprezentanco. Še posebej Cedeviti Olimpiji, ki ima v tokratni zasedbi kar pet igralcev," je še dodal selektor.

Značke: košarka, moški

Članki iz rubrike