Joži Lesiček-glavna Nova Dobra karma

Ljubezen po domače: Joži iskreno o tem, kaj se ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 25. januarja

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

janez janša Svet24.si

Janša: Najkasneje v sredo bo prišlo do sprememb,...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

raiven Odkrito.si

Bi prepoznali to nenaličeno slovensko glasbenico?

tjasa hrovat steklasa Njena.si

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in ...

STA
STA
0 04.12.2020 19:37:50

Fiba potrdila februarske mehurčke

alesfevzer.com
Krovna evropska košarkarska zveza Fiba Europe je danes sporočila, da je njen izvršni odbor potrdil varna prizorišča oziroma mehurčke za kvalifikacije ženskega EP 2021 in moškega EP 2022. Slovenske košarkarice bodo igrale v Ljubljani, košarkarji, ki so podoben domači mehurček izkusili v začetku meseca, pa odhajajo v Kijiv.

Kot je sporočila Fiba Europe, je po uspešni izvedbi decembrskih kvalifikacijskih tekmovanj potrdila prizorišča za februarsko kvalifikacijsko okno, kjer bodo tekmovanja potekala po podobnem sistemu v varnih okoljih. Zveza je sporočila, da so bile decembrske akcije uspešne, saj so se okužbe pojavile le v štirih od 73 sodelujočih ekip.

Fiba je pojasnila, da so imele prednost pri prirejanju tiste reprezentance, ki bi jih sicer v tem oknu čakali dve domači tekmi.


V ženski konkurenci bodo februarja turnirje gostili Ljubljana (s Slovenijo, Bolgarijo, Grčijo in Islandijo), Podgorica, ruski Orenburg, Istanbul, portugalski Matosinhos, slovaški Pieštany in Riga. Za dve skupini prireditelja še niso izbrali.

Pri moških, kjer bo Slovenija v skupini F igrala v Kijivu v družbi Ukrajine, Madžarske in Avstrije, pa bodo gostitelji turnirjev še poljske Gliwice, ruski Perm, Vilnius, Ankara, Tbilisi, Podgorica in Riga.

Slovenska moška reprezentanca se je nedavno tudi matematično že uvrstila na EP 2022, košarkarice so uvrstitvi na EP zelo blizu, niso pa je še potrdile. Tja se bodo uvrstile zmagovalke vseh devetih skupin in pet najboljših drugouvrščenih. V Stožicah se bodo Slovenke najprej pomerile z Bolgarkami, potem pa še z Islandkami.

Značke: košarka, ep

Članki iz rubrike