ženska Dobra karma

Napoved Andreje Novak do 5. 11.: pretreslo nas bo ...

mrtvašnica, krsta Svet24.si

Pokopali so jo v sredo, v četrtek pa nov klic, ...

rogljicek kranj Reporter.si

»Za bruhat« in »represija« je besnel ...

pokrajinska-in-študijska-knjižnica, murska-sobota, koronavirus, vračanje-gradiva, knjige Svet24.si

To so nove izjeme: odprte knjižnice, dovoljena ...

bojana-beović Necenzurirano

Dr. Beović, kje so hitri testi in po kakšni ceni?

Marko Potrč Odkrito.si

Je Marko Potrč zapustil Slovenijo?

Luka Basi, traktor Njena.si

Luka Basi straši naokoli

STA
STA
1 08.10.2020 17:29:58

Luka Dončić ZA SLOVENIJO v Sloveniji?! Tu je FANTASTIČNA NOVICA, ki buri domišljijo Slovencev!

Košarkarji bodo naslednje kvalifikacijske tekme za evropski prvenstvi odigrali v varovanih okoljih oziroma mehurčkih, enega od njih pa bo novembra gostila tudi Slovenija, je danes sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

Mednarodna košarkarska zveza Fiba je septembra sprejela odločitev, da bodo reprezentančne kvalifikacijske tekme za naslednji evropski prvenstvi, predvidene za november 2020 in februar 2021, potekale v tako imenovanih "mehurčkih" oziroma varovanih okoljih.

Na podlagi prispelih kandidatur za organizacijo je Slovenija dobila izvedbo slovenske skupine v kvalifikacijah za moško EP, košarkarice pa bodo svoje tekme igrale v Grčiji, je sporočila KZS.

V moški konkurenci bo reprezentance Slovenije, Ukrajine, Avstrije in Madžarske gostila Ljubljana. Po vzoru lige NBA bodo vsi udeleženci tekem ter osebje celoten kvalifikacijski cikel v "mehurčku", ki zajema hotelsko namestitev, dvorano ter prevoze.Košarkarska zveza Slovenije je že začela priprave na košarkarski november. V tretjem krogu bosta 28. novembra tekmi Avstrija - Madžarska in Slovenija - Ukrajina, v četrtem pa 30. novembra Ukrajina - Avstrija in Slovenija - Madžarska.

Glede na to, da se nova sezona v ligi NBA skoraj zagotovo ne bo začela pred božičem, obstaja celo teoretična možnost, da bi Sloveniji v teh kvalifikacijah pomagal celo Luka Dončić! Če si bo tega seveda želel in če mu bo to seveda pustil njegov delodajalec Dallas Mavericks. Pri čemer v prvo sploh ne dvomimo, saj vemo, kakšen patriot je Luka ... 

Pri ženskah bo drugi kvalifikacijski cikel za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021 med 8. in 16. novembrom, tekme pa bodo na sporedu 12. in 14. novembra. Slovenke v grškem "mehurčku" na Kreti najprej čaka obračun z Islandijo ter nato še derbi z gostiteljicami.

Za februarska termina Fiba še ni izbrala gostiteljev "mehurčkov", kandidaturo pa je oddala tudi KZS.

Članki iz rubrike