mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 08.10.2020 17:29:58

Luka Dončić ZA SLOVENIJO v Sloveniji?! Tu je FANTASTIČNA NOVICA, ki buri domišljijo Slovencev!

Košarkarji bodo naslednje kvalifikacijske tekme za evropski prvenstvi odigrali v varovanih okoljih oziroma mehurčkih, enega od njih pa bo novembra gostila tudi Slovenija, je danes sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

Mednarodna košarkarska zveza Fiba je septembra sprejela odločitev, da bodo reprezentančne kvalifikacijske tekme za naslednji evropski prvenstvi, predvidene za november 2020 in februar 2021, potekale v tako imenovanih "mehurčkih" oziroma varovanih okoljih.

Na podlagi prispelih kandidatur za organizacijo je Slovenija dobila izvedbo slovenske skupine v kvalifikacijah za moško EP, košarkarice pa bodo svoje tekme igrale v Grčiji, je sporočila KZS.

V moški konkurenci bo reprezentance Slovenije, Ukrajine, Avstrije in Madžarske gostila Ljubljana. Po vzoru lige NBA bodo vsi udeleženci tekem ter osebje celoten kvalifikacijski cikel v "mehurčku", ki zajema hotelsko namestitev, dvorano ter prevoze.

Košarkarska zveza Slovenije je že začela priprave na košarkarski november. V tretjem krogu bosta 28. novembra tekmi Avstrija - Madžarska in Slovenija - Ukrajina, v četrtem pa 30. novembra Ukrajina - Avstrija in Slovenija - Madžarska.

Glede na to, da se nova sezona v ligi NBA skoraj zagotovo ne bo začela pred božičem, obstaja celo teoretična možnost, da bi Sloveniji v teh kvalifikacijah pomagal celo Luka Dončić! Če si bo tega seveda želel in če mu bo to seveda pustil njegov delodajalec Dallas Mavericks. Pri čemer v prvo sploh ne dvomimo, saj vemo, kakšen patriot je Luka ... 

Pri ženskah bo drugi kvalifikacijski cikel za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021 med 8. in 16. novembrom, tekme pa bodo na sporedu 12. in 14. novembra. Slovenke v grškem "mehurčku" na Kreti najprej čaka obračun z Islandijo ter nato še derbi z gostiteljicami.

Za februarska termina Fiba še ni izbrala gostiteljev "mehurčkov", kandidaturo pa je oddala tudi KZS.

Članki iz rubrike