Andrej Marčič Svet24.si

Milijoni evrov javnih sredstev za prijatelje ...

toča, Lumezzane Svet24.si

FOTO: Klestila orjaška toča v velikosti krogel ...

tuš, bregana, obrežje, mejni prehod Svet24.si

FOTO: V koloni pred mejnim prehodom si je ...

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

Poljub Poroka Pixabay Ajay Kumar Singh Odkrito.si

Pri tej starosti se moraš poročiti, če hočeš,...

Peter Prevc in Mina Lavtižar Mercuzza Njena.si

Peter Prevc pokazal sina

STA
STA
0 16.06.2020 21:39:42

Znana USODA košarkarskih kvalifikacij! Fiba odločila, da ...

Izvršni odbor Fibe Europe je na zasedanju zavzel stališče, da se kvalifikacije za članski košarkarski evropski prvenstvi nadaljujejo po predvidenem razporedu, a je hkrati vseeno pripravil rezervni scenarij.

Pri tem je gostiteljem novembrskih tekem prepuščena odločitev o tem, ali skladno z državnimi usmeritvami tekme priredijo ob prisotnosti gledalcev ali brez njih.

Kvalifikacije za žensko evropsko prvenstvo 2021 bodo novembra 2020 na sporedu po prvotnem načrtu. V primeru, da novembra tekem ne bo mogoče odigrati, bodo kvalifikacije prestavljene na februar 2021. V tem primeru bodo februarja odigrane štiri tekme, kvalifikacijski cikel pa bo potekal 15 dni, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Novembrski cikel kvalifikacij za moško EP 2022 pa bo prav tako po prvotnem načrtu, če pa to ne bo mogoče, bodo tudi v tej kategoriji tekme izpeljali februarja 2021.Tekme, ki naj bi bile odigrane februarja, pa bodo preložene na julij 2021 po koncu olimpijskega kvalifikacijskega turnirja, a pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu.

Ženska reprezentanca je sicer doslej premagala Grčijo doma in Bolgarijo v gosteh. Sicer pa jo 12. novembra čaka gostovanje na Islandiji, 15. novembra v Grčiji, 4. februarja domača tekma proti Bolgariji, 7. februarja pa proti Islandiji.

Moška vrsta je doslej izgubila z Madžarsko in premagala Avstrijo, čakajo pa jo še Ukrajina doma 27. novembra, Madžarska doma 30. novembra, Avstrija v gosteh 18. februarja in Ukrajina v gosteh 21. februarja.

Članki iz rubrike