ženska Dobra karma

Ženske s strupenim jezikom - in kako jim ga ...

umor_aretacija_lisice_noge Svet24.si

Ujeli objestneža, ki je po Ljubljani rezal ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Janši se za vsakim vogalom ...

viktor orban, andrej babiš Svet24.si

Ogorčeni češki premier želi govoriti z Janšo

EUM328-WoAAzewI Necenzurirano

NPU išče vezni člen med Počivalškom in ...

meghan profi Odkrito.si

Megan primerjala s Hitlerjem

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj mami z vročimi fotografijami

STA
STA
0 16.06.2020 21:39:42

Znana USODA košarkarskih kvalifikacij! Fiba odločila, da ...

Izvršni odbor Fibe Europe je na zasedanju zavzel stališče, da se kvalifikacije za članski košarkarski evropski prvenstvi nadaljujejo po predvidenem razporedu, a je hkrati vseeno pripravil rezervni scenarij.

Pri tem je gostiteljem novembrskih tekem prepuščena odločitev o tem, ali skladno z državnimi usmeritvami tekme priredijo ob prisotnosti gledalcev ali brez njih.

Kvalifikacije za žensko evropsko prvenstvo 2021 bodo novembra 2020 na sporedu po prvotnem načrtu. V primeru, da novembra tekem ne bo mogoče odigrati, bodo kvalifikacije prestavljene na februar 2021. V tem primeru bodo februarja odigrane štiri tekme, kvalifikacijski cikel pa bo potekal 15 dni, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Novembrski cikel kvalifikacij za moško EP 2022 pa bo prav tako po prvotnem načrtu, če pa to ne bo mogoče, bodo tudi v tej kategoriji tekme izpeljali februarja 2021.Tekme, ki naj bi bile odigrane februarja, pa bodo preložene na julij 2021 po koncu olimpijskega kvalifikacijskega turnirja, a pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu.

Ženska reprezentanca je sicer doslej premagala Grčijo doma in Bolgarijo v gosteh. Sicer pa jo 12. novembra čaka gostovanje na Islandiji, 15. novembra v Grčiji, 4. februarja domača tekma proti Bolgariji, 7. februarja pa proti Islandiji.

Moška vrsta je doslej izgubila z Madžarsko in premagala Avstrijo, čakajo pa jo še Ukrajina doma 27. novembra, Madžarska doma 30. novembra, Avstrija v gosteh 18. februarja in Ukrajina v gosteh 21. februarja.

Članki iz rubrike