ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

george 1 profi Njena.si

Zaradi kornoavirusa doma ostala princ George in ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

ue
ue
3 13.02.2020 10:23:16

NASLEDNIK RANDOLPHA?! Američan bosanskih korenin v prihodnje z Dončićem v slovenski reprezentanci?

Profimedia
Bosanski mediji so lansirali zanimivo novico.

V Sloveniji še vedno potekajo debate o tem, ali je Jordan Morgan, ki je nedavno dobil slovenski potni list, pravi mož za slovensko reprezentanco, v kateri bo nasledil Anthonyja Randolpha na mestu naturaliziranega igralca, že je iz BiH prišla novica o tem, da naj bi na slovenski zvezi razmišljali o še enem igralcu.

Spletni portal sportsport.ba piše o tem, da želi KZSza igranje v slovenskem dresu angažirati ameriškega košarkarja bosanskih korenin. Gre za Luka Garzo, ki igra v študentski ligi NCAA, v tej sezoni ima v dresu Iowe izjemne številke, dosega dobrih 23 točk na tekmo in ima v povprečju skoraj 10 skokov na srečanje.

V preteklosti so za slovensko reprezentanco že igrali štirje naturalizirani igralci bosanskih korenin, to so bili Hasan Rizvić, Emir Preldžić, Mirza Begić in Alen Omić. Z izjemo Preldžića so vsi centri, na tej poziciji igra tudi 211 centimetrov visoki Garza, čigar mama je Bosanka, tudi ona je bila košarkarica. Še bolj zanimivo pa je, da je njegov stric Teoman Alibegović, prav tako nekdanji slovenski reprezentant in še vedno najboljši strelec reprezentance na uradnih tekmah.

Članki iz rubrike