Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
5 29.12.2019 18:44:27

Noro, udarilo kot STRELA Z JASNEGA: Nov ameriški košarkar s SLOVENSKIM POTNIM LISTOM?!

Ko je slovenska izbrana vrsta pred dvema letoma v Turčiji osvojila naslov evropskega prvaka, je slovenske navijače navdušil tudi Američan Anthony Randolph.

Član Reala je takrat dober mesec pred prvenstvom dobil slovenski potni list, po EuroBasketu pa je s svojo izjavo na neki način poskrbel tudi za razočaranje med privrženci izbrane vrste, saj je dejal, da ne bo več oblekel dresa s slovenskim grbom na prsih. Zato pa bi to lahko storil njegov rojak.


Po poročanju Sportanda je namreč Jordan Morgan v teh dneh zaprosil za slovenski potni list. Osemindvajsetletni in 203 centimetre visoki krilni center je v sezoni 2017/18 nosil dres ljubljanske Olimpije, od tam pa ga je pot odpeljala v Turčijo, kjer je prejšnjo sezono igral za Banvit, v tej pa je član Pinar Karsiyake.

Zanimivo je, da je pred dvema letoma Morgan v pogovoru s kolegi s tiskane izdaje Ekipa SN odgovoril tudi na vprašanje, kako bi se odzval, če bi mu ponudili slovensko državljanstvo. Njegov odgovor se je glasil takole: "Sprejel bi ga. Slovenija je zelo lepa država, s tem pa bi dobil državljanstvo EU, kar bi mi v veliki meri olajšalo življenje. Ne samo košarkarskega, v prihodnosti želim imeti hišo v Evropi, kamor bi se lahko redno vračal. Za zdaj se še nisem odločil, kje bi jo imel, mogoče na slovenski obali." (smeh)

Članki iz rubrike