Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
3 27.11.2019 16:10:24

Hud PRITSK na DONČIĆA! Na njegovih plečih USODA NARODA

Profimedia
Košarkarji Slovenije bodo kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu 2020 igrali v Kaunasu. Kakšna pa bo postava Slovenije pri odločilnem koraku za Tokio?

Slovenija bo v Litvi igrala v skupini B, prvo tekmo pa bo igrala 24. junija 2020 proti Angoli. Nato jo naslednji dan čaka obračun s Poljsko, v primeru osvojitve prvega ali drugega mesta v skupini pa se bo v polfinalu srečala z najboljšima ekipa iz skupine A, Litvo, Venezuelo ali Južno Korejo. Na olimpijske igre v Tokio se bodo uvrstili le zmagovalci iz vsakega prizorišča.

Selektor Slovenije Rado Trifunović je po žrebu povedal: "Zadovoljen sem, saj smo dobili Litvo in ne Srbije ali Kanade, ki si jih nismo želeli. Do junija 2020 je še daleč, vsekakor pa imamo željo, da se uvrstimo na olimpijske igre, imamo tudi možnosti, vendar moramo tja priti v popolni postavi in seveda zdravi. Ob tem ne smemo pozabiti, da nas februarja čakata še dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bosta prav tako zelo pomembni."
Slovenska reprezentanta, člana Cedevite Olimpije Edo Murić in Jaka Blažič, sta prva podala svoji oceni žreba. Murić meni, da je Litva prvi favorit turnirja, saj bodo tekme potekale na njenem ozemlju, in dodaja: "Pokazati bomo morali naš najboljši obraz. Verjamem, da imamo možnosti za preboj na olimpijske igre, več pa bo jasno, ko bomo natančno vedeli, kdo vse bo nosil dres slovenske reprezentance."
Slovenija ima negativno razmerje zmag in porazov le z Litvo, in sicer 5-12, preostale štiri reprezentance pa so jo skupaj premagale le enkrat. Z Angolo je razmerje 3-0, z Južno Korejo in Venezuelo 2-0, s Poljsko pa 12-1. Poljaki so zmagali na evropskem prvenstvu v Celju, zadnji obračun z njimi pa je bil v prvem krogu EP v Helsinkih 2017.
"Glavni cilj pred začetkom kvalifikacij je brez kančka dvoma nastop na olimpijskih igrah. Upam, da se bomo v Litvi prikazali v najboljši možni postavi, saj je pred vsemi nami še praktično celotna sezona. Marsikaj se še lahko zgodi. Upam, da bomo zdravi in pripravljeni na boj v kvalifikacijah. Olimpijske igre so največji športni dogodek in nositi dres reprezentance na takšnem tekmovanju je posebno doživetje in čast. Verjamem, da bomo vsi fantje motivirani že na samih pripravah in da bomo napravili vse, da se prebijemo skozi kvalifikacije," pravi Jaka Blažič.
Vse bo torej odvisno od tega, ali bo Slovenija v popolni postavi ali ne. Da si ne zatiskamo oči - pod popolno postavo se razume seveda samo en igralec - Luka Dončić. Z njim je Slovenija povsem drugačna ekipa kot brez njega. Luka je do zdaj vedno dejal, da bo z veseljem oblekel dres slovenske reprezentance in verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje.

Verjetna postava slovenske reprezentance za kvalifikacije v Litvi

Luka Dončić

Jaka Blažič

Klemen Prepelič

Luka Rupnik

Žan Mark Šiško/Aleksej Nikolić

Zoran Dragić

Edo Murić

Vlatko Čančar

Jurij Macura/Martin Krampelj/Dino Murić

Gašper Vidmar

Žiga Dimec

Alen Omić/Anthony Randolph

Članki iz rubrike