sveča Svet24.si

“Tragična nesreča v resničnem pomenu ...

tanja-žagar Svet24.si

Bo Tanja Žagar res kmalu potrebovala voziček za ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

ratko mladic Necenzurirano

Sramoten molk ob Mladićevi obsodbi #kolumna

maja keuc 3 Odkrito.si

Zakaj pri Maji Keuc doma vlada prava obsesija?

sanjski-moški Njena.si

Bo Polona zaradi razočaranja zapustila šov?

ku
ku
1 01.09.2019 13:17:12

Kdaj bomo DONČIĆA spet videli v dresu SLOVENIJE?! Selektor je s svojo NAPOVEDJO razblinil vse dvome!

Kolegi iz tiskane izdaje Ekipe SN so v sobotnem pogovoru tedna gostili selektorja Slovenije, Rada Trifunovića.

V obsežnem intervjuju se je med drugim dotaknil svetovnega prvenstva, ki trenutno na Kitajskem poteka brez aktualnih evropskih prvakov - Slovenije, pa tudi o fenomenu Luke Dončića. Slovenski zvezdnik se je namreč na novo sezono pred odhodom v ZDA pripravljal kar s Trifunovićem, selektor pa je odgovoril na nekaj najbolj vročih in perečih vprašanj glede njegovega nastopanja za Slovenijo.

Kakšen je dogovor z vodstvom Dallasa glede njega in reprezentance?
Termini kvalifikacij za EuroBasket so taki, da ga nimamo na voljo. Olimpijske kvalifikacije so konec junija in začetek julija, takrat pa nimajo nič proti, da je zraven. Ko sva bila s športnim direktorjem Likarjem spomladi v ZDA, sva navezala stik s trenerjem, z njim se slišiva vsake toliko časa, res imava dober odnos. Prav to, da smo kot zveza navezali tako dober, zdrav odnos s klubom, kot je Dallas, mi je zelo všeč, saj nam lahko veliko pomaga.

Pri Dončiću ni sporno, da bo igral za reprezentanco, kadar lahko?


Mislim, da ne. Pravzaprav vem, on samo želi igrati. Hoče žogo, koš, če je zraven še semafor, pa ni srečnejšega od njega. Potem res oživi.

Se ne bojite, da bi morda odklonil, če bi videl, da ekipa ne bo konkurenčna?
Težko ocenjujem, a rekel bi, da ne. Ni take vrste človek. Na reprezentanco ga veže tudi še kaj več od igre. Z igralci ima res dober odnos, zanj je to tudi lepo druženje tisti mesec. Vedno pravim, da je reprezentanca najboljša ekipa, za katero boš v življenju igral. Lahko si prvak lige NBA, a izbrana vrsta je najboljše moštvo, za katerega igraš. Tudi jaz imam nekaj nastopov za reprezentanco in vem, kakšni so občutki, ko se pripravljaš z reprezentanco in so na kupu igralci, ki razmišljajo enako, imajo isti cilj. Tam je močna energija, ki te združi.

Članki iz rubrike