Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

robert roškar Svet24.si

Takšnih vprašanj od voditelja ni pričakoval nihče

angel Svet24.si

Za sodelovanje z angeli obstaja tudi nekaj pravil

predlog pokrajin Svet24.si

Past načrtovane ustanovitve regij: razbohotenje ...

maja Šuput Svet24.si

FOTO: Hrvaška pevka z nogo soprogu držala ...

jani pavec 1 Njena.si

Jani Pavec spet postal očka

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

STA
STA
4 15.07.2019 19:03:28

ŠKANDAL: Fiba izločila Slovenijo in kršila LASTNA PRAVILA! Nesterović ostro nad odgovorne ...

Sloveniji ni uspelo s kandidaturo za organizacijo ene od skupin evropskega prvenstva v košarki za moške leta 2021. Ob glavni gostiteljici Nemčiji, ki bo priredila predtekmovalno skupino in zaključne boje, je evropska košarkarska zveza Fiba Europe danes za gostiteljice uvodnega dela izbrala še Češko, Gruzijo in Italijo.

Že vnaprej je bilo jasno, da bo Nemčija z njenim glavnim mestom Berlinom gostiteljica zaključnih bojev, saj je bila za ta del tekmovanja edina kandidatka. Glavni odbor Fibe Europe je potrdil celotno kandidaturo Nemčije, ki predvideva še Köln za prizorišče predtekmovalne skupine.

Ob Kölnu pa bodo uvodni boji 41. izvedbe celinskega prvenstva potekali še v Pragi, Tbilisiju in Milanu. Praznih rok pa so poleg Slovenije, ki je kandidirala z Ljubljano, ostale še Estonija s Talinom in Madžarska z Budimpešto.

Slovensko delegacijo v Münchnu je vodil generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Radoslav Nesterović, medtem ko je predsednik zveze Matej Erjavec sodeloval na seji glavnega odbora FIBA Europe, ki je odločala o prirediteljih."Čestitam vsem izbranim gostiteljem za organizacijo evropskega prvenstva leta 2021. Zahvaljujem se vsem sodelavcem za izredno pripravo in predstavitev naše kandidature. Žal se ni izšlo, da bi Ljubljana dobila izvedbo ene skupine eurobasketa, čeprav je bilo narejeno vse, da bi se to zgodilo. Upamo, da bo dogodek vrhunski," je v izjavi dejal Erjavec.

Oglasil se je tudi Nesterović, ki je bil v svoji objavi na Twitterju kritičen do krovne košarkarske organizacije. "Vsaka normalna organizacija se drži pravil in standardov, ki si jih sama postavi. To očitno ne velja za Fibo. Žal," je zapisal v objavi.

S tem je bržkone mislil na pravilo, ki pravi, da morajo imeti kandidati že danes zgrajeno dvorano, v kateri bodo potekale tekme evropskega prvenstva, v Tbilisiju pa bodo z gradnjo šele začeli. V Sloveniji bi se tekme igrale v Stožicah, kjer je za organizacijo takšnega spektakla že vse pripravljeno.

Značke: košarka, ep, organizacija

Članki iz rubrike