Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 14.06.2019 20:35:52

Slovenke do četrte zmage. Slovaška ni bila dorasel nasprotnik

ALESFEVZER.COM
Slovenske košarkarice so v pripravah na evropsko prvenstvo v prijateljski tekmi v Škofji Loki premagale Slovaško. Domačinke so bile veliko boljše in slavile s 83:57, to pa je bila njihova četrta zmaga na petih pripravljalnih tekmah.

Pred odhodom na prizorišče zaključnega turnirja v Srbijo bodo s Slovakinjami odigrale še eno tekmo, a bo ta zaprta za javnost.

V dvorani Poden so Slovakinje nekoliko bolje začele, vodile so še z 11:9, potem pa so vajeti prevzele Slovenke in postopoma višale prednost. Že pred tekmo je selektor Damir Grgić opozoril na Slovakinje, ki so kljub neuvrstitvi na EP v evropskem vrhu. Preizkušnjo pa je izkoristil za uigravanje napadalnih različic. Srečanje je bilo posebno za Tejo Oblak, ki je po daljšem času zaigrala v domačem mestu pred prijatelji in jo končala z 12 točkami. Z dvoštevilčnim izkupičkom pa se lahko pohvali kar pet članic slovenske reprezentance. Poleg Oblakove so izstopale še Shante Evans z 11 točkami, Eva Lisec jih je dodala 12 (in še 11 skokov), Anamaria Prezelj 17, najboljša strelka tekme je bila z 18 točkami Zala Friškovec.


Omeniti velja, da so Slovenke večji del tekme igrale brez kapetanke Nike Barič, ki je zaradi bolečin v kolenu igrišče preventivno zapustila že po dobrih petih minutah. Dobra novica pa je, da po koncu tekme ni imela več težav, zato zdravniška ekipa meni, da ne gre za nič resnega. Lažja pa je tudi poškodba Tine Jakovine, ki je zaradi zvina gležnja tekmo končala v tretji četrtini. "Čestitke igralkam za visoko in zasluženo zmago. Zahvala tudi škofjeloškemu občinstvu za podporo, ki smo jo dobili na zadnji tekmi pred našimi navijači. Zadovoljen sem s prikazanim, vse gre po načrtih, zdaj bomo delali predvsem za to, da ohranimo potrebno svežino pred odhodom na prvenstvo," je bil po srečanju zadovoljen selektor Grgić.


Pred reprezentanco pa je samo še sklepni del priprav na evropsko prvenstvo. Najprej bo danes v Stožicah na vrsti še ena tekma s Slovaško (za zaprtimi vrati), priprave pa bo končala v Rigi, kjer se bo pomerila s Kitajsko in Latvijo.

Članki iz rubrike