zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

astrologija, astrološko, znamenje, horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 20. maja

The Work Petisvet.si

Psihoterapija, kakršne kamere še nikoli niso ...

kmetija1 Svet24.si

Pasti televizijske resničnosti

kraljica Svet24.si

Britanska kraljica ponuja sanjsko službo za zelo ...

ziva vadnov (8) Njena.si

Nekdanja Miss Slovenije že tretjič noseča!

bojan zlebnik Njena.si

Konec Delovne akcije

sta
sta
0 16.03.2019 13:17:18

Kdo bo igral s kom na svetovnem prvenstvu BREZ EVROPSKIH PRVAKOV

Danes so v Shenzhenu izžrebali osem skupin s po štirimi reprezentancami za svetovno prvenstvo v košarki, ki bo med 31. avgustom in 15. septembrom 2019 potekalo v osmih kitajskih mestih. Na prvenstvu ne bo evropskih prvakov Slovencev, ki so bili v kvalifikacijah neuspešni.

V prvem delu tekmovanja je 32 reprezentanc razvrščenih v osem skupin. Prvo- in drugouvrščene izbrane vrste se bodo prebile v drugi del tekmovanja, najboljši dve iz štirih skupin - križajo se skupine A in B, C in D, E in F ter G in H - pa bosta nato napredovali v četrtfinale, kjer nastopijo tekme na izločanje. Tretje- in četrtouvrščene reprezentance iz vseh osmih skupin v prvem delu tekmovanja bodo nastope nadaljevale v štirih skupinah za razvrstitev od 17. do 32. mesta.

Gostiteljica Kitajska bo v skupini A igrala s Slonokoščeno obalo, Poljsko in Venezuelo, v skupini B bodo igrale Rusija, Argentina, Južna Koreja in Nigerija, v skupini C Španija, Iran, Portoriko in Tunizija, v skupini D Filipini, Italija, finalistka zadnjega SP Srbija in Angola, v skupini E Turčija, Češka, branilka naslova ZDA in Japonska, v skupini F Grčija, Nova Zelandija, Brazilija in Črna gora, v skupini G Dominikanska republika, Francija, Nemčija in Jordanija ter v skupini H Kanada, Senegal, Litva in Avstralija.Svetovno prvenstvo bo gostilo osem kitajskih mest: Peking, Šanghaj, Nanjing, Wuhan, Dongguan, Guangzhou, Foshan in Shenzhen.

Veliki finale bo 15. septembra v Cadillac Areni v Pekingu.

Značke: košarka, sp, žreb

Članki iz rubrike