bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

sta
sta
0 16.03.2019 13:17:18

Kdo bo igral s kom na svetovnem prvenstvu BREZ EVROPSKIH PRVAKOV

Danes so v Shenzhenu izžrebali osem skupin s po štirimi reprezentancami za svetovno prvenstvo v košarki, ki bo med 31. avgustom in 15. septembrom 2019 potekalo v osmih kitajskih mestih. Na prvenstvu ne bo evropskih prvakov Slovencev, ki so bili v kvalifikacijah neuspešni.

V prvem delu tekmovanja je 32 reprezentanc razvrščenih v osem skupin. Prvo- in drugouvrščene izbrane vrste se bodo prebile v drugi del tekmovanja, najboljši dve iz štirih skupin - križajo se skupine A in B, C in D, E in F ter G in H - pa bosta nato napredovali v četrtfinale, kjer nastopijo tekme na izločanje. Tretje- in četrtouvrščene reprezentance iz vseh osmih skupin v prvem delu tekmovanja bodo nastope nadaljevale v štirih skupinah za razvrstitev od 17. do 32. mesta.

Gostiteljica Kitajska bo v skupini A igrala s Slonokoščeno obalo, Poljsko in Venezuelo, v skupini B bodo igrale Rusija, Argentina, Južna Koreja in Nigerija, v skupini C Španija, Iran, Portoriko in Tunizija, v skupini D Filipini, Italija, finalistka zadnjega SP Srbija in Angola, v skupini E Turčija, Češka, branilka naslova ZDA in Japonska, v skupini F Grčija, Nova Zelandija, Brazilija in Črna gora, v skupini G Dominikanska republika, Francija, Nemčija in Jordanija ter v skupini H Kanada, Senegal, Litva in Avstralija.



Svetovno prvenstvo bo gostilo osem kitajskih mest: Peking, Šanghaj, Nanjing, Wuhan, Dongguan, Guangzhou, Foshan in Shenzhen.

Veliki finale bo 15. septembra v Cadillac Areni v Pekingu.

Značke: košarka, sp, žreb

Članki iz rubrike