ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

sta
sta
0 16.03.2019 13:17:18

Kdo bo igral s kom na svetovnem prvenstvu BREZ EVROPSKIH PRVAKOV

Danes so v Shenzhenu izžrebali osem skupin s po štirimi reprezentancami za svetovno prvenstvo v košarki, ki bo med 31. avgustom in 15. septembrom 2019 potekalo v osmih kitajskih mestih. Na prvenstvu ne bo evropskih prvakov Slovencev, ki so bili v kvalifikacijah neuspešni.

V prvem delu tekmovanja je 32 reprezentanc razvrščenih v osem skupin. Prvo- in drugouvrščene izbrane vrste se bodo prebile v drugi del tekmovanja, najboljši dve iz štirih skupin - križajo se skupine A in B, C in D, E in F ter G in H - pa bosta nato napredovali v četrtfinale, kjer nastopijo tekme na izločanje. Tretje- in četrtouvrščene reprezentance iz vseh osmih skupin v prvem delu tekmovanja bodo nastope nadaljevale v štirih skupinah za razvrstitev od 17. do 32. mesta.

Gostiteljica Kitajska bo v skupini A igrala s Slonokoščeno obalo, Poljsko in Venezuelo, v skupini B bodo igrale Rusija, Argentina, Južna Koreja in Nigerija, v skupini C Španija, Iran, Portoriko in Tunizija, v skupini D Filipini, Italija, finalistka zadnjega SP Srbija in Angola, v skupini E Turčija, Češka, branilka naslova ZDA in Japonska, v skupini F Grčija, Nova Zelandija, Brazilija in Črna gora, v skupini G Dominikanska republika, Francija, Nemčija in Jordanija ter v skupini H Kanada, Senegal, Litva in Avstralija.Svetovno prvenstvo bo gostilo osem kitajskih mest: Peking, Šanghaj, Nanjing, Wuhan, Dongguan, Guangzhou, Foshan in Shenzhen.

Veliki finale bo 15. septembra v Cadillac Areni v Pekingu.

Značke: košarka, sp, žreb

Članki iz rubrike