stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 01.07.2018 10:56:08

Zmaga proti Črni gori nujna za ohranitev upanja

alesfevzer.com
Košarkarji Slovenije bodo danes ob 20. uri odigrali zadnje srečanje prvega dela kvalifikacij za SP 2019. Zmaga v Stožicah proti Črni gori je nujna za ohranitev upanja o uvrstitvi na Kitajsko 2019.

Po petih odigranih tekmah ima Slovenija zgolj dve zmagi, v nadaljevanju kvalifikacij od septembra letos do februarja naslednje leto pa jo čaka še šest tekem proti Turčiji, Latviji in Švedski, ki imajo že zdaj izkupiček 3-2. Vse zmage in tekme iz prvega dela se prenesejo v drugi del, na svetovno prvenstvo pa bodo iz te novonastale skupine napredovale le tri reprezentance.

Slovenije je na prvi tekmi v Podgorici premagala Črno goro s 75:63, a je imela tedaj pod košem Gašperja Vidmarja, ki ga danes ne bo, črnogorska vrsta pa je v primerjavi s februarjem okrepljena predvsem pod obročem, saj ima selektor Zvezdan Mitrović na voljo še trojico Bjelica - Barović - Đurišić. Črnogorski igri poveljujeta Nikola Ivanović in naturalizirani Američan Derek Needham, ki je s povprečjem 10,3 točke najboljši strelec reprezentance. Na prvi medsebojni tekmi so Slovenci dobili skok (42:32), kar je bilo ključno na poti do pomembnih dveh točk.



"Zmaga na nedeljski tekmi je nujna za nadaljevanje kvalifikacij. Na naših plečih je veliko breme. Verjamem, da lahko zdržimo pritisk in zabeležimo novo zmago. V primerjavi s prvo tekmo bomo močnejši za Alekseja Nikolića, a oslabljeni za Vidmarja. Črnogorcem so se priključili trije visoki in močni igralci. Naša prednost bo tudi domači teren in navijači. Ta generacija je že večkrat pokazala, da zna igrati in zmagovati pod pritiskom," pravi kapetan Klemen Prepelič.

Slovenci bodo v primeru zmage prvi del kvalifikacij zaključili na drugem mestu. Spored v drugem delu kvalifikacij bi bil v tem primeru sledeč: 14. septembra gostovanje pri B1, 17. septembra, na prvo obletnico evropskega naslova, pa domača tekma proti B3. Odgovor o končni razvrstitvi bo skupini B bo padel v zadnjem krogu, v katerem Ukrajina gosti Latvijo, Turčija pa odpisano Švedsko.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike