kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
1 27.02.2018 15:12:25

EUROBASKET: Zasluženih nagrad še kar ni, iz zveze pa sporočajo: Če ne bo vlada, bomo pa mi!

fiba
Košarkarska zveza Slovenije bo 15. marca izvedla volitve za predsednika. Edini kandidat je dosedanji predsednik Matej Erjavec, ki v novem mandatu ne namerava delati velikih sprememb na KZS. Zadržal bo tako oba podpredsednika, Gregorja Grilca in Iga Grudna, kot Radoslava Nesterovića za generalnega sekretarja in Aleša Križna za njegovega namestnika.

Boleč poraz Slovenije v kvalifikacijah za SP v Belorusiji je malce skazil sliko slovenske moške reprezentance, ki je pred pol leta stopila na evropski prestol. Čeprav je vsem jasno, da je to največji uspeh slovenskega ekipnega športa, igralci in strokovno vodstvo še vedno niso dobili primerne finančne nagrade. Zlato medaljo okoli vratu bodo nosili do konca življenja, Bloudkovo priznanje, ki so ga dobili ta mesec, je prav tako lepa in delno tudi finančna nagrada, koliko denarja bodo igralci dejansko dobili za naslov evropskega prvaka, pa še vedno ni znano.


"Državni sistem predvideva zgolj 17.000 evrov za zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Slovenska vlada je takoj po septembrskem naslovu primaknila še 50.000 evrov, a če bi to vsoto razdelili med vse igralce in strokovno vodstvo, bi na posameznika prišla dejansko dokaj smešna cifra."

"Z generalnim sekretarjem Nesterovićem sva bila konec decembra pri predsedniku vlade in obljubil je, da bodo košarkarji dobili nekaj več. Pogovarjali smo se okoli skupne številke 300.000 evrov. Razumem, da je zdaj predvolilni čas in da ima vlada še mnogo drugih pomembnih stvari, toda do izteka njenega mandata se to mora rešiti. Če zdajšnja vlada tega ne bo storila, bomo na košarkarski zvezi zbrali nekaj sredstev, vendar zagotovo ne do številke, ki sem jo prej omenil. Računam okoli 150.000 evrov za vse skupaj," pravi predsednik Erjavec.

Članki iz rubrike