GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 15.02.2018 19:33:29

Dobre novice za slovenskega selektorja! Randolph in Dončić sta mu obljubila junijsko pomoč, zaplete se lahko samo v enem primeru ...

Bobo
Slovensko košarkarsko reprezentanco 23. in 26. februarja čakata novi dve preizkušnji na poti do svetovnega prvenstva 2019.

Tako kot v novembrskem ciklusu bo v Črni gori in Belorusiji nastopila brez evroligaških igralcev, a zato z osmimi člani zlate selekcije iz Istanbula.

Ker se dogajanje na relaciji Fiba - evroliga ni spremenilo, bodo košarkarske reprezentance tudi v drugem ciklusu precej osiromašene. Sloveniji bodo manjkali Luka Dončić, Anthony Randolph, Aleksej Nikolić in Zoran Dragić, za razliko od novembra pa se je ekipi pridružil Edo Murić.

Ob sebi bo imel sedem soigralcev iz Istanbula - Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, selektor Rado Trifunović pa je v ekipo povabil še Luko Vončino, Žana Marka Šiška, Luko Rupnika, Gregorja Hrovata, Miho Lapornika in Blaža Mahkovica.

Glede na sistem tekmovanja, ki določa, da bodo prve tri ekipe iz te skupine napredovale v drugi del in s seboj prenesle le medsebojne rezultate in točke, je za Slovenijo veliko bolj pomembna tekma s Črno goro. Ta je novembra v Minsku premagala Belorusijo z 91:67, Slovenija na drugi strani pa je v prvem krogu doma ugnala Belorusijo s 87:74 ter izgubila v gosteh s Španijo 84:92.

"Zmaga v Črni gori bi pomenila ogromno za nadaljevanje kvalifikacij. Zavedamo se, da nas čaka zelo zahtevno delo, saj v Podgorici ni lahko igrati. Hkrati so košarkarji Črne gore fizično zelo močni, to pa nam ob naši največji hibi, skoku v obrambi, ne ustreza. Žal smo brez treh igralcev, ki so na evropskem prvenstvu nosili celotno breme skoka v obrambi. Luka Dončić je imel povprečje osem skokov v obrambi, Anthony Randolph šest, Goran Dragić pa štiri," pravi Trifunović.

Selektor je na novinarski konferenci povedal, da je bil v stiku tudi z Zoranom Dragićem in Aleksejem Nikolićem, vendar nihče od njiju ni dobil dovoljenja kluba. Je pa selektor postregel tudi z nekaj bolj vedrimi novicami.

Pred desetimi dnevi se je mudil v Španiji, kjer je obiskal nekaj slovenskih reprezentantov. Tako Luka Dončić kot Anthony Randolph sta mu obljubila, da se bosta priključila selekciji na junijskih tekmah v Stožicah proti Španiji in Črni gori, vprašanje je le, če se bo Luka Dončić pravočasno vrnil v domovino, glede na to, da se bo nekaj dni prej verjetno udeležil nabora lige NBA.

Kar se tiče forme slovenskih reprezentantov, je Trifunović zadovoljen, saj vsi igrajo dobro in imajo vidne vloge v svojih klubih, nekoliko je zaskrbljen le zaradi Gašperja Vidmarja, ki ima vnetje sinusov. Ta vikend je sicer v kadru Banvita za zaključek turškega pokala, kakšno je njegovo stanje, pa bo bolj jasno v ponedeljek, ko se bo reprezentanca zbrala v Ljubljani.

Članki iz rubrike