franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
4 19.11.2017 20:13:57

Nov HUD UDAREC za slovensko košarkarsko reprezentanco. Selektor v zadnjem trenutku ostal še BREZ TREH igralcev!

Grega Wernig
Dodatne nevšečnosti tik pred začetkom priprav za uvodni preizkušnji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Zoran Dragić, Edo Murić in Jurij Macura zaradi klubskih obveznosti ne bodo mogli nastopiti za slovensko reprezentanco na prvih dveh tekmah v kvalifikacijah za naslednje svetovno prvenstvo, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije. Selektor Rado Trifunović je novico dobil le dan pred začetkom priprav. Poleg enajsterice, ki so že bili na Trifunovićevem seznamu, je novo ime krilni košarkar Helios Suns Blaž Mahkovic.

Petindvajsetletni Murić in 18-letni Macura nista dobila zelene luči svojih klubov, Anadolu Efesa in Baskonie, mlajši od bratov Dragić pa bo tekmi proti Belorusiji in Španiji konec prihodnjega tedna izpustili zaradi sklepanja pogodbe z novim delodajalcem. "Odločitev klubov, da se Edo Murić, Zoran Dragić in Jurij Macura ne smejo pridružiti slovenski reprezentanci, obžalujemo, vendar jo spoštujemo. Ekipi se bo namesto omenjene trojice pridružil Blaž Mahkovic, ki v tej sezoni kaže zelo dobre predstave v dresu Helios Suns. Gre za košarkarja, ki je sposoben igrati na položaju krila in krilnega centra. Kljub navedenim spremembam verjamem, da ima reprezentanca dovolj kakovosti in izkušenj, da kvalifikacije odpre z dobrim rezultatom," je dejal Trifunović.

Slovenska reprezentanca bo kvalifikacije začela v petek, 24. novembra. Ob 20.30 bo v dvorani Stožice gostovala reprezentanca Belorusije, ki si je nastop v glavnem delu kvalifikacij prislužila z uspešnim nastopanjem na predkvalifikacijskem turnirju, v nedeljo, 26. novembra, bodo Slovenci gostovali v španskem Burgosu.

Slovenija se bo v skupini A poleg Špancev in Belorusov pomerila še z reprezentanco Črne gore. Slovenska skupina se v drugem delu kvalifikacij sreča s tremi najboljšimi ekipami iz skupine B, ki jo sestavljajo reprezentance Turčije, Latvije, Ukrajine in Švedske. Na svetovno prvenstvo se uvrstijo prve, druge in tretje ekipa skupine drugega dela kvalifikacijskega obdobja oziroma dvanajst reprezentanc iz evropskega dela kvalifikacij.

Članki iz rubrike