mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 10.10.2017 12:13:45

URADNO! Evropski prvaki imajo novega selektorja, Igor Kokoškov dobil naslednika

Fiba
Nad sedežem Košarkarske zveze Slovenije (KZS) se je naposled prikazal beli dim. Evropski prvaki imajo novega selektorja.Ta bo moštvo vodil že čez dober mesec v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki ga bo leta 2019 gostila Kitajska.

Mesto selektorja je prevzel Radovan Trifunović, dosedanji pomočnik Igorja Kokoškova. Kot strokovni vodja projektov mlajših starostnih kategorij in pomočnik selektorja moške članske reprezentance je zaposlen na KZS, v preteklih štirih letih pa opravlja tudi vlogo predsednika strokovnega sveta.

Kot košarkar je v dresu članske reprezentance zbral enajst nastopov. V dresu s slovenskim grbom je nastopil na evropskem prvenstvu leta 1997 v Španiji. Rado Trifunović je bil v svoji trenerski karieri trener mlajših kategorij, pomočnik in glavni strateg članov domžalskega Heliosa, s katerimi je dvakrat igral v finalu 1. SKL, enkrat pa v finalu Pokala Spar, Lastovke, vodil pa je tudi člansko moštvo Zlatoroga.

trifunovic


Leta 2015 je kot selektor slovenske B-reprezentance osvojil mednarodni turnir na Kitajskem.

Med leti 2009 in 2011 je uspešno zaključil izobraževanje za FIBA trenerja - FIBA Europe Coaching Certificate (FECC). Na omenjenem izobraževanju je bil izbran za najboljšega učenca in si s tem prislužil vlogo glavnega trenerja na tekmi U18 evropskega All Stars. Novi selektor slovenske reprezentance se trenutno nahaja v ZDA, kjer sodeluje s trenerji univerze UCLA, saj trenerje na onkraj Atlantika zanima delo z mlajšimi starostnimi kategorijami in uvajanje igralcev v člansko košarko - reprezentanco.

V strokovnem štabu reprezentance bodo kot pomočniki sodelovali Aleksander Sekulić, Jaka Lakovič in Jernej Valentinčič. Dosedanji selektor Igor Kokoškov bo ostal povezan z reprezentanco evropskih prvakov, opravljal bo vlogo svetovalca.

Trifunović bo v vlogi selektorja na klop reprezentance prvič sedel v novembrskem ciklu kvalifikacij, ko se bodo Slovenci v Stožicah pomerili z Belorusi, v nedeljo, 26. novembra, pa #mojtim gostuje v Španiji.

Novi selektor bo za izjave na voljo na novinarski konferenci takoj po povratku iz ZDA, predvidoma ob koncu prihodnjega tedna.

Radovan Trifunović, novi selektor slovenske članske reprezentance:
"Dejstvo, da me je vodstvo Košarkarske zveze Slovenije postavilo na mesto selektorja moške članske reprezentance, mi pomeni zelo veliko in nad to odločitvijo sem počaščen. Hkrati pa se zavedam, da moram sedaj kot selektor reprezentance, upravičiti zaupanje. Vesel sem tudi dejstva, da bo z reprezentanco še naprej sodeloval Igor Kokoškov, ki bo opravljal vlogo svetovalca in da bomo vsi trije pomočniki, ki smo bili na zadnjem evropskem prvenstvu, sodelovali tudi v bodoče. Poleg Aleksandra Sekulića in Jake Lakoviča se bo trenerskemu štabu priključil še Jernej Valentinčič. Čez mesec dni nas čakata že prvi kvalifikacijski tekmi, na kateri se moramo dobro pripraviti."

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:
"Rado Trifunović se je pokazal kot prava oseba, da v tem negotovem obdobju kvalifikacij za SP prevzame to odgovorno nalogo. Gre za vrhunskega strokovnjaka, ki je bil na zadnjih treh velikih tekmovanjih selektorjeva desna roka. S to rešitvijo in s takim predlogom selektorja, smo poleg tega, da krmilo prevzame izjemno kompetentna oseba, našli tudi način, da v trenerski ekipi kot svetovalca zadržimo dosedanjega selektorja Igorja Kokoškova, ki je z veseljem pristal na novo vlogo."

Članki iz rubrike