900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
2 21.09.2017 11:36:55

Legendarni srbski trener: Ko izgubiš z Američani, obžalovanje hitro mine, a ko izgubiš s Slovenci …

Fiba
Strokovnjak, ki je bil s Srbijo zadnji evropski prvak, o slovenskem zmagoslavju v Turčiji in srebru svoje izbrane vrste.

Evropsko prvenstvo v košarki je še vedno pereča tema pogovorov. Opravljajo se takšne in drugačne analize, vsak ima svoje mnenje, razkril ga je tudi priznani strokovnjak, pod vodstvom katerega je Srbija zadnjič postala evropski prvak. Zgodilo se je leta 2001 v Istanbulu.

"Ko prideš do finala in izgubiš, ne moreš biti srečen, to je popolnoma jasno. Obstaja vsaj nekaj razočaranja, žalosti. Ne glede na to, kdo je na nasprotni strani. Četudi so Američani, toda glede na njihovo kakovost obžalovanje za zlato medaljo vendarle hitro mine. Toda ko izgubiš s Slovenijo, se zaustaviš in zamisliš. Počakajte … Kljub vsemu spoštovanju in visoki ravni slovenske igre, smo imeli priložnost, vendar je nismo izkoristili," pravi Svetislav Pešić.

In na kakšen način je nismo izkoristili? "Pred začetkom Eurobasketa je imela Srbija veliko več argumentov za zlato medaljo, ker je boljša od slovenske. Tudi mi imamo v Bogranu Bogdanoviću, toda menim, da nismo izkoristili naše prednosti pod košem, kot smo jo proti Rusom v polfinalu. Ampak ko izgubiš od ekipe, ki na prvenstvu ni doživela poraza in je prevladovala, to pomeni, da je dobra. Slovencem vse čestitke, za njimi je odličen turnir brez najmanjše napake, a tudi naše srebro je vredno za proslavljanje," je v pogovoru za Blic odvrnil nekdanji srbski selektor.

Članki iz rubrike