Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.09.2017 13:32:20
Deli članek:

Bila sta tarči posmeha. Eden se je zahvaljeval Dragiću, da mu je 'rešil rit', zdaj sta JUNAKA iz OZADJA!

fiba

V četrtfinalu proti Latviji bi skorajda bila tragični figuri, v polfinalu sta zablestela v polnem sijaju.

Iz Saše Zagorca in Žige Dimca so se po četrtfinalni tekmi proti Latviji nekateri košarkarski navijači norčevali. Roko na srce rezervni krilni center in center slovenske reprezentance zares nista imela svojega dne, v kratkem času na parketu sta proti Latviji storila nekaj napak. 

Dimec je v vsega minuti in 33 sekundah storil dve osebni napaki nad prvim zvezdnikom Latvije Kristapsom Porzingisom, ki je dvakrat ob prekršku zadel in potem imel na voljo še dodatni prosti met, Zagorac pa je v 36 sekundah igre storil eno osebno napako v napadu in osebno napako nad Davisom Bertansom pri metu za tri točke, ki ga je Latvijec zadel, nato pa v koš pospravil še dodatni prosti met. 

Reuters
Po koncu dvoboja z Latvijo - tako se vsaj govori v košarkarskih krogih - se je Zagorac celo zahvalil Goranu Dragiću, da je 'rešil njegovo rit', iz psihičnega vidika pa se Zagorcu in Dimcu zagotovo ni bilo lahko osredotočiti na polfinalno tekmo s Španci, še posebej, če vemo, kakšno centrsko linijo ima Španija. 

fiba
Toda ko je bilo najtežje, sta se oba omenjena košarkarja uspela zbrati. Zagorac je v 11.26 minutah prispeval 5 točk (eno zelo pomembno trojko), Dimec pa v 10.11 minutah celo 7 točk. Ob tem sta oba visoka košarkarja Slovenije odigrala tudi zelo dobro obrambo nad visokimi Španci. Vsekakor si oba zaslužita velike pohvale za opravljeno delo in brez dvoma sta oba prispevala svoje k zgodovinski uvrstitvi v finale Eurobasketa.