gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
34 12.09.2017 22:21:40

NOROOOOOOO! Nora TEKMA! Nor BOJ! In nor RAZPLET! Slovenija, kaj si naredilaaaaaaaaa!

Arhiv
Slovenska košarkarska reprezentanca je na neverjetnem srečanju ugnala Latvijo in se uvrstila v polfinale Eurobasketa.

Slovenci so na koncu slavili z neverjetnih 103:97, in sicer na resnično nori tekmi, polni preobratov. Slovenija je visoko dobila prvo četrtino, visoko izgubila drugo, nato visoko dobila tretjo in na začetku zadnje vodila za 13 točk, a dovolila infarktno končnico, v kateri pa so naši fantje bili bolj zbrani in nasploh boljši. Junaki? Goran Dragić na prvem mestu, a takoj za njim Luka Dončić, nato pa še Anthony Randolph, Gašper Vidmar in ostali. Resnično noro.


Dragić je skupno dosegel 26 točk (ob 6 skokih in 8 asistencah), vključno z neverjetnim polaganjem v enem od ključnih napadov, ko so se Latvijci najbolj približali. Vodil je ekipo kot genij, in to kljub temu, da je ob koncu prvega polčasa dobil zahrbten udarec v glavo, ki ga izjemno slabi sodniki sploh niso označili za prekršek. Dončić se je dokončno potrdil kot svetovni košarkarski fenomen. Njegovih 27 točk govori izjemno zgodbo, 9 skokov prav tako, treba pa je dodati še vesoljsko trojko z neverjetne oddaljenosti, ko se je tekma lomila.

Gašper Vidmar se je resnično junaško boril, in če ste mu večkrat očitali njegovo mehkobo v zaključku, si morate ogledati dve huronski zabijanji. Res je, Kristaps Porzingis je končal s 34 točkami, toda Slovenija ga je imela pod nadzorom, dolgo časa je bil predvsem v obrambi zaradi osebnih napak neuporaben. Tako kot je imela Slovenija ves čas pod nadzorom Latvijo; tudi zaradi odličnega vodenja s klopi in predstave Anthonyja Randolpha, za katero si zasluži še en potni list.

Članki iz rubrike