volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 03.05.2017 12:31:02

Negotovost v slovenski košarki: v prihodnje brez Dragića, Dončića, Kokoškova …?

Grega Wernig
Slovenska košarkarska reprezentanca bo zaradi novega sistema tekmovanja v mednarodni košarki po naslednjem Eurobasketu (skoraj zagotovo) ostala brez selektorja.

V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2019, ki bodo potekale med sezono tako v evropski košarki kot ligi NBA, bodo reprezentanti lahko nastopili samo, če jim bodo to dovolili njihovi klubi. Pri klubih, ki nastopajo po okriljem Fibinih tekmovanj problema ni, veliko vprašanje pa je, ali bodo na kvalifikacijske dvoboje svoje košarkarje pustili klubi iz evrolige. Več ali manj je jasno, da v reprezentancah ne bo več zvezdnikov iz lige NBA.

Tu nastane velik problem tudi kar se tiče slovenske košarke. Goran Dragić je slovo od reprezentančnega dresa tako ali tako napovedal že prej, očitno pa bo v prihodnosti zelo omejeno vlogo v reprezentanci imel tudi slovenski dragulj Luka Dončić, ki se bo prej ali slej preselil prek luže. Več ali manj pa je jasno tudi že to, da bodo na Košarkarski zvezi primorani poiskati novega selektorja, saj Igor Kokoškov deluje v franšizi Utah Jazz, zaradi česar Sloveniji v času kvalifikacijskih dvobojev ne bi bil na voljo.

Negotovost je velika, pa ne samo v slovenski košarki, temveč tudi evropski in svetovni. Posebej zanimivo bo videti, s kakšno reprezentanco se bodo kvalifikacij lotili Američani, saj njihovih asov iz lige NBA ne bo, prav tako pa so pod vprašajem vsi Američani, ki igrajo v evroligi. 

Članki iz rubrike