Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.03.2016 11:56:05
Deli članek:

Makedonci razmišljajo o novem naturaliziranem Američanu

alesfevzer.com

Medtem ko so se v Sloveniji lomila kopja pri vprašanju naturalizacije ameriškega krilnega centra Bryana Dunstona, Makedonci z velikim veseljem naturalizirajo svoje reprezentante.

Makedonija je imela v svoji reprezentanci že nekaj tujih košarkarjev, ki so za makedonsko izbrano vrsto igrali zares odlično. Najbolj znani tujec je bil vsekakor Bo McCalebb, ki je v dresu Makedonije zares blestel in praktično lastnoročno tej državi priigral četrto mesto na evropskem prvenstvu v Litvi leta 2011. 

McCalebb je bil pri makedonskih navijačih tako priljubljen, da so mu nadeli kar ljubkovalni vzdevek Borče McCalebbovski. 

Na Eurobasketu 2015 v Zagrebu, ko McCalebba ni bilo več z izbrano vrsto Makedonije, pa so se v vodstvu zveze odločili, da naturalizirajo novega košarkarja, tokrat so priložnost v njihovi reprezentanci ponudili centru Maccabija Richardu Hendrixu

A Hendrix se je izkazal kot precej slaba izbira, zato vodstvo zveze resno razmišlja, da bi naturaliziralo še tretjega Američana, ki bi dobil priložnost za Makedonijo zaigrati v kvalifikacijah za Eurobasket 2017. Makedonci želijo v svoje vrste zvabiti odličnega krilnega košarkarja Crvene zvezde Quincyja Millerja, ki v letošnji sezoni zares blesti v rdeče-belem dresu.