Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.01.2016 10:46:28

KZS bo Novemu mestu odpisala skoraj polmilijonski dolg

Nikola Miljković
Novomeška občina in KZS sporazumno glede dolga zaradi Eurobasketa 2013.

Mestna občina Novo mesto je s Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) v torek podpisala dogovor o sporazumni rešitvi odprtih vprašanj, povezanih s sofinanciranjem evropskega prvenstva v košarki, ki je leta 2013 potekalo v Sloveniji. KZS bo novomeški občini odpisala dolg 400.000 evrov, obe pa bosta za razvoj tamkajšnje košarke namenili po 75.000 evrov.

Z novomeške občine so sporočili, da so ob pristopu k organizaciji evropskega košarkarskega prvenstva 2013 poravnali tudi kotizacijo v znesku 50.000 evrov in 150.000 evrov dela obveznosti za sofinanciranje.

Ker so Novomeščani, ki niso pravočasno zgradili oziroma sploh niso začeli graditi ustrezne dvorane, nato od organizacije odstopili, nadaljnjih plačil v znesku 400.000 evrov niso nakazali, glede na pogodbene obveznosti pa jih je KZS nato tožila.


Novomeška občina je sicer temu ugovarjala in zahtevala, da ji KZS prejeti denar za organizacijo prvenstva vrne. Z omenjenim podpisom pa sta se obe strani sporazumno dogovorili, da bosta v roku dveh let vložili po 75.000 evrov v razvoj novomeške košarke, tožbeni zahtevek pa bo KZS umaknila.

"Danes podpisano pogodbo ocenjujem kot primeren dogovor in zaključek zgodbe za obe strani. Mestna občina Novo mesto se bo izognila dodatnemu plačilu, sredstva, ki jih je že poravnala, pa se bodo vrnila v občino, kar bo predstavljalo vir za nadaljnje dobro delo na področju tega športa z mlajšimi generacijami," je rešitev spora komentiral župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije, je ob tem dodal: "Novo mesto ustvarja odlične igralce in tudi funkcionarje, ki delujejo na področju košarke. KZS si bo prizadeval, da bo prispeval k razvoju novih mladih talentov, saj bo na podlagi sporazuma vlagala prav v to področje."

Omenjeno pogodbo morata po novomeškem podpisu potrditi še novomeški občinski svet, ki bo o tem odločal v četrtek, in izvršni odbor KZS, ki se bo sestal v začetku marca, so še sporočili z novomeške občine.

Članki iz rubrike