20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ps
ps
0 18.01.2016 13:44:43

Danes ustoličenje novega selektorja

Igor Kokoškov
Profimedia
Popoldan se bo sestal izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije, ki bo skoraj natanko dve leti po tistem, ko je za novega selektorja potrdil Jureta Zdovca, danes ustoličil njegovega naslednika. Igorja Kokoškova.

Tako kot že pred dnevi, bomo še enkrat zapisali, da bi se moral zgoditi čudež, če Srb ne bo postal novi selektor. Tudi ti se sicer dogajajo, a da bi ga dočakali prav danes pozno popoldan na Leskoškovi 12? Ne, ne ...

Znano je, da selektor danes ne bo prisoten na sedežu zveze. Jasno, Kokoškov je pomočnik trenerja v Utah Jazzu in ne bo priletel iz ZDA zgolj zato, da odgovori na nekaj vprašanj ter ga ujamejo v objektiv kamere in fotoaparati. Enako bi sicer lahko, čeprav v malce manjši meri, dejali tudi za Zdovca, če bi bil spet izbran za glavnega trenerja izbrane vrste. Zakaj bi se vozil iz Aten, kamor se je po prevzemu AEK-a preselil pred časom, zgolj zaradi tega, da v živo pove nekaj besed o nadaljevanju dela?

Toda Zdovc je po vseh napovedih drugič preteklost na selektorskem stolčku, potem ko se je prvič poslovil leta 2009 po enem letu v tej vlogi. Pogodba se mu je tokrat po dveh letih tako ali tako iztekla, avtomatično bi se podaljšala še za eno leto zgolj v primeru, če bi se Slovenija uvrstila v kvalifikacije za olimpijske igre. A se ni, kar je bila (dodatna) priložnost za tiste, ki so si želeli na selektorskem mestu videti koga drugega in ne več Zdovca, pa čeprav je predsednik KZS Matej Erjavec zagovarjal njegov ostanek. Tisti drugi je imel pravzaprav ves čas ime in priimek. Igor Kokoškov.



NAKLONJENOST BRATOV DRAGIĆ
Že pred dobrima dvema letoma se je na glas omenjal kot vroč kandidat, a je takrat Zdovc "odnesel zmago". Tudi še potem pa se je vsake toliko časa pojavila omemba njegovega imena. Največkrat v povezavi z bratoma Dragić, ki nikoli nista skrivala naklonjenosti do 44-letnega srbskega trenerja, s katerim sta na boljši valovni dolžini kot z Zdovcem, to ni nič takega, kar ne bi bilo znano. In kaj bi skrivali tudi to, Dragića sta gotovo boljše volje, ker Zdovca ne bo več na klopi, zaradi Kokoškova na njej pa bo zadovoljstvo večje tudi pri Rašu Nesteroviću, generalnem sekretarju KZS, to je še ena stvar, ki ni od danes.

OSEM LET VODIL GRUZIJO
Če oziroma ko ga bo izvršni odbor potrdil, bo Kokoškov postal deseti selektor v zgodovini Slovenije, drugi tujec po rojaku Božidarju Maljkoviću. Reprezentanca Gruzije, ki jo je vodil vse od leta 2008 pa do pred nekaj dni, ko se je tudi uradno razšel z njo, je v bistvu tudi edina, v kateri je doslej delal kot prvi trener, če odštejemo sezono pri OKK Beogradu pred dvajsetimi leti. Povsod drugod je bil v vlogi asistenta, zadnjih 15 let in pol to počne v ligi NBA.

Članki iz rubrike