stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.11.2015 10:53:52

Slovenke začele pohod na EuroBasket

www.alesfevzer.com
V Zrečah se s pripravami za prvi ciklus kvalifikacij za nastop na EuroBasketu 2017 začenja nov projekt ženske članske reprezentance.

Košarkarice Slovenije so se zbrale v ponedeljek, v jesenskem delu jih čaka tekma z Litvo, ki bo na sporedu prihodnji četrtek ob 18. uri.

Novi selektor Damir Grgić je na uvodnem treningu zbral 12 košarkaric, na katere bo računal tudi na prihajajoči tekmi. Njegovemu vabilu so se odzvale vse, med njimi tudi tiste, ki branijo barve uglednih evropskih klubov. Trojica Nika Barič, Eva Lisec in Teja Oblak v tej sezoni tekmuje v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju evroligi, Tina Trebec pa v evropskem pokalu.

S svojimi izkušnjami bosta reprezentanci tudi tokrat pomagali 31-letna Sandra Piršič ter leto dni mlajša Maja Erkić, v ekipi je tudi 18-letni Annamaria Prezelj, ki je bila na letošnjem evropskem prvenstvu za dekleta do 18 let v Celju z 18,8 točkami na srečanje tretja najboljša strelka tekmovanja. Po letu premora se vrača Ana Ljubenović.

Do odhoda v Kedainiaiu, kjer Slovenke čaka obračun z Litvo, bo izbrana vrsta celotne priprave opravila na Štajerskem. Na Baltik se bo opravila v zgodnjih torkovih urah.



TRIJE DESETDNEVNI SKLOPI
V okviru novega sistema kvalifikacij, ki ga je uvedla krovna zveza Fiba, košarkarice sicer v sezonah 2015/16 in 2016/17 čakajo trije desetdnevni kvalifikacijski sklopi. Preostala ciklusa bosta na sporedu februarja (15.-25.) in novembra (14.-24.) prihodnje leto. V zimskem terminu članice čaka le ena tekma. Na domačih tleh se bodo pomerile z Latvijo 20. februarja 2016. Tudi zadnji, jesenski ciklus se bo za Slovenijo začel s tekmo na domačih tleh proti Litvi 19. novembra 2016, kvalifikacije pa bodo dekleta sklenila z gostovanjem v Latviji 23. novembra 2016.

V novi model ženskih kvalifikacij za nastop na EuroBasketu 2017 se bo podalo 33 reprezentanc, vključno z aktualnimi prvakinjami Srbkinjami. Na sklepni turnir bodo neposredno napredovale zmagovalke devetih kvalifikacijskih skupin ter najboljših šest drugouvrščenih reprezentanc. Za določitev slednjih Fiba v skupinah s po štirimi izbranimi vrstami ne bo upoštevala rezultatov tekem z zadnjeuvrščenimi.

ODLIČNO VZDUŠJE
"Vzdušje na zboru je bilo odlično. Igralke so se ujele in prepričan sem, da če se nam bo ponudila priložnost, jo bomo izkoristili. Če ne v tem kvalifikacijskem ciklusu, pa zagotovo v naslednjem. Mislim, da kakovost premoremo, potrebno je le verjeti vanjo," je po prvem treningu dejal selektor Grgić.

Članki iz rubrike