franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 29.10.2015 12:31:15

Na voljo bo imel vse najboljše

www.alesfevzer.com
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo čez manj kot mesec dni začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017.

Selektor Damir Grgić je izbral 12 deklet za odhod na priprave in še dve rezervi. Reprezentanca se bo zbrala 16. novembra v Ljubljani, nato pa priprave pred tekmo v Litvi, ta bo 25. novembra, opravila v Zrečah.

Kot so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, bo imel Grgić na voljo vse najboljše slovenske košarkarice. Za razliko od zadnje reprezentančne akcije bo ekipa močnejša tudi za dve povratnici ter eno novinko. Po letu 2013 se v dres z državnim grbom vrača Ana Ljubenović, ki se je v zadnjih sezonah povsem uveljavila v italijanski drugi ligi, ter Tina Trebec, ki je bila primorana zadnje kvalifikacije izpustiti zaradi težav s kolenom.

Članski reprezentančni krst medtem čaka 18-letno Annamario Prezelj, ki je bila z 18,8 točke na tekmo tretja najboljša strelka mladinske reprezentance na zadnjem evropskem prvenstvu divizije A za dekleta U18 v Celju.

"Določili smo 12 košarkaric, na katere računamo v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017. Vesel sem, da so med njimi zbrane trenutno vse naše najboljše posameznice. Veselim se že snidenja, skupnega dela ter začetka kvalifikacijskega ciklusa," je dejal Grgić.

NOV SISTEM KVALIFIKACIJ
V okviru novega sistema kvalifikacij, ki ga je uvedla Fiba, slovenske košarkarice med sezonama 2015/2016 in 2016/2017 čakajo trije 10-dnevni kvalifikacijski sklopi. Na žrebu je bila Slovenija posajena v skupino A, skupaj z Latvijo in Litvo. Slednja bo tudi edina tekmica slovenskih deklet v letošnjem letu.

Preostala kvalifikacijska cikla bosta na sporedu februarja (15. do 25. 2.) in novembra (14. do 24. 11.) prihodnje leto. V zimskem terminu članice čaka le ena tekma. Na domačih tleh se bodo pomerile z Latvijo (20. februar 2016).

Nika Barič ap
Nika Barič
Arsen Perić

Tudi zadnji, jesenski cikel se bo za Slovenijo začel s tekmo na domačih tleh. V Sloveniji bo gostovala Litva (19. novembra 2016). Kvalifikacije bodo Slovenke končale z gostovanjem v Latviji (23. novembra 2016).

V novi model ženskih kvalifikacij za nastop na EuroBasketu 2017 se bo podalo 33 reprezentanc, vključno z aktualnimi prvakinjami Srbkinjami. Na sklepni turnir bodo neposredno napredovale zmagovalke devetih kvalifikacijskih skupin ter najboljših šest drugouvrščenih reprezentanc. Za določitev slednjih Fiba v skupinah s po štirimi izbranimi vrstami ne bo upoštevala rezultatov tekem z zadnjeuvrščenimi.

Seznam reprezentance:
Nika Barič (UMMC Jekaterinburg), Maja Erkić (Passalacqua Ragusa), Alina Gjerkeš (Grosuplje), Tina Jakovina (Athlete Celje), Eva Lisec (Famila Wuber Schio), Ana Ljubenović (San Salvatore Selargius), Teja Oblak (Good Angels Košice), Sandra Piršič (CD Zamarat), Annamaria Prezelj (Athlete Celje), Eva Rupnik (Fireballs Bad Aibling), Tina Trebec (Lulea Basket), Živa Zdolšek (Triglav) ter rezervi Anja Klavžar (Grosuplje) in Alma Potočnik (Athlete Celje).

Članki iz rubrike