Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.09.2015 19:08:48
Deli članek:

Zdovc: Na trenutke smo delovali prav smešno

Arsen Perić

Po drugem porazu slovenske košarkarske reprezentance je selektor Jure Zdovc priznal, da je Grčija zmagala povsem zasluženo, saj je bila boljša večino tekme.

"V prvem polčasu nam je dala lekcijo košarke, nas nadigrala v vseh pogledih, tako da smo na trenutke delovali prav smešno. Med odmorom sem fantom dejal, naj igrajo kot, da bi bili v Ljubljani pred domačo publiko, zato je bila njihova igra precej boljša," je po tekmi razlagal Zdovc in poudaril, da so njegovi fantje dejansko prišli v položaj, ko bi se lahko prebili v ospredje, vendar jim je v zaključku tekme padla zbranost in poraz je bil neizbežen. "Jutri je nov dan in nova tekma, upam le, da nocojšnji obračun fantom ni vzel preveč moči," je še dodal.

Najboljši posameznik tekme na slovenski strani Jaka Blažič je izpostavil, da je bilo srečanje nadvse naporno: "In to tako fizično kot iz psihološkega stališča. Na začetku nismo bili pravi, začeli smo premalo agresivno, med polčasom pa nas je Zdovc ohrabril. Dejal je, da vsak dan ne igraš proti tako dobrim igralcem, postali smo bolj agresivni, spremenili nekaj obrambnih različic in se dobro kosali z Grki. Pomembno je, da smo videli, kako moramo igrati proti tako kakovostnim reprezentancam. Za nas je odločilna tekma v osmini finala in tedaj bomo morali pokazati vse znanje."