Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
14.09.2014 11:34:37
Deli članek:

'Coach K': Upam, da ne bom užival

Reuters

Selektor ameriške reprezentance Mike Krzyzewski v presežnikih govori o tekmecu v finalu.

"Coach K" je pred tekmo v svojem znanem slogu sipal komplimente na račun ekipe, s katero se bodo pomerile ZDA. "Srbija je vroča, igra odlično. Ima zvezde, kot je Teodosić. Všeč mi je bil že leta 2010 v Turčiji. Bogdanović je vzhajajoča zvezda, že zdaj je NBA potencial. Nekoč bo odličen igralec v ligi NBA, ima dolge roke, neverjeten met. Tudi visoki igralci so zelo dobri, odlično so vodeni s klopi. So tudi zelo močni, lahko napadajo z različnih položajev, igrajo res dobro košarko," je našteval cenjeni trener in dodal, da je Srbe lepo gledati: "Upam le, da ne bom užival v njihovi igri tudi nocoj."

Američani so se praktično sprehodili do finala in doslej še niso imeli zares težke preizušnje, čeprav Krzyzewski stvari vidi malo drugače. "Preizkušnje niso bile lahke, to vem, ker sem se potil. Turki so ob polčasu vodili, Slovenija je zaostajala le sedem točk. Preizkušnja bo tudi danes, a test smo opravili v preteklosti in upam, da ga bomo tudi nocoj s Srbijo. Ponosni smo, da smo v finalu, naša ekipa je odlična. Igralci vztrajno dvigujejo igro v obrambi. Nihče ni vseskozi enako dober v napadu, so pa odlični v obrambi," je pohvalil tudi svoje moštvo.

Slednje bo, tako kot Litva včeraj na tekmi za tretje mesto, šele danes prvič zaigralo v Madridu. "Imeli smo dan več počitka od Srbov, a smo potovali iz Barcelone. Moramo se privaditi na igrišče. Srbom to ni bilo treba početi, a tako pač je. To ne bo odločilo tekme, ampak, če bomo igrali dobro obrambo, da jih ustavimo. Zaupam fantom, komaj čakam tekmo," je še povedal Krzyzewski.