Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
08.09.2014 20:36:25
Deli članek:

Alen Džinović ..., pardon, Omić

Prost večer je reprezentanca izkoristila tudi za druženje z navijači v slovenskem lokalu v Barceloni. Bilo je zelo veselo, z dosti smeha in zelo optimističnim vzdušjem. Pozitivna energija in samozavest sta kar potovali po vročem barcelonskem zraku.

Glavna zvezda večera je bil Alen Omić, ki ga je kapetan Goran Dragić poklical na oder, da nekaj pove navijačem. Ker ni našel pravih besed oziroma nobene, so sramežljivemu fantu skušali pomagati tako, da so spustili glasbo, češ, naj potem vsaj kaj zapoje. Prvi poskus se je tudi tu ponesrečil, Simply the best Tine Turner ni ravno Omićev izbor, zato pa toliko bolj Haris Džinović, ki je prišel na vrsto naslednji. Tu se je Omić le sprostil in se prelevil v "šlager pevca", ob navdušenju množice v in pred lokalom. Slednja je skupaj z reprezentanti in strokovnim vodstvom imela priložnost že slišati, kakšen bo razplet nocojšnje tekme.

"Goran Obrez je ob prijateljski tekmi Olimpije in Chelseaja dejal, da bo slednji še enkrat prišel v Slovenijo in takrat tekma ne bo prijateljska. In imel je prav. Včeraj je sanjal, kako se bo končala tekma med ZDA in Slovenijo," je voditelj večera Denis Avdić napovedal znani komentatorski glas in iz zvočnikov je začelo doneti: "Američani so zgrešili svoj zadnji napad, žoga je v avtu, žoga je za ... Slovenijo, kažejo sodniki. Imamo zadnji napad! Dvojka za podaljšek, trojka pa za to, da Američane nemudoma pošljemo domov. Kakšna drama v Barceloni!"

Sledil je komentar zadnje akcije. "Iz avta podaja Lorbek, Američani so zelo dobro pokrili Gorana Dragića, ne pustijo mu, da bi sprejel žogo, toda Lorbek je uspel podati Zupanu, Dragić teče do njega, dobil je žogo! Je že prek sredine igrišča, zdaj podaja žogo v kot do svojega brata Zokija. Čas se izteka, Slokar je prišel visoko, naredil blokado, Gogi meče, Gogiiii, kralj!!!! Gooogiiii kraaaalj!!," je ob huronskem vpitju navijačev Slovenija vsaj v nedeljo že izločila Američane.

"Mi smo še vedno tu, za kar gre zahvala tudi vam navijačem, vaša podpora v soboto je bila zelo pomembna. Za torek je že Goran povedal, kako bo potekalo zadnjih 11 sekund, mi pa moramo prej še odigrati 39 minut in 49 sekund. Zato pa vabimo vse v dvorano, s skupnimi močmi imamo vso pravico stepsti se z njimi in jim pokazati, kdo smo!," se je borbenega vzdušja po poslušanju komentarja navzel selektor Jure Zdovc.

Nič drugače ni bilo pri Jaki Blažiču. "Upam, da se bo res tako končalo. Sam iskreno verjamem, da se lahko. Bo pa seveda težko, so najboljši na svetu. Navijači nam dajejo ogromno podporo, dodaten adrenalin na tekmah. Na tekmi z ZDA jih mora biti čim več. Upamo na slab dan Američanov, da se bomo mi razleteli na krilih publike in mogoče presenetili," je dejal Gorenjec.
Galerija