Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
06.09.2014 11:08:09
Deli članek:

Močan zajtrk za Zorana

Grega Wernig

Od petka zvečer je v slovenski reprezentanci znova tudi Chris Thomas, pomočnik Jureta Zdovca, ki je prvi del prvenstva spremljal v Bilbau.

V našem taboru so bili tako prepričani v napredovanje, da so Thomasa poslali kar na tekme druge skupine, tiste, s katero se Slovenija križa v izločilnih bojih. Bolj kot na Američane, naj bi se Thomas osredotočil na ostalih pet ekip, med katerimi sta bila dva potencialna tekmeca naših do načrtovanega polfinalnega obračuna z ZDA. A načrt je sesut, zdaj Slovenijo do jenkijev loči le še eno srečanje, ki ga mora dobiti.

Thomas srečanje z Litvo ni gledal, vsaj večjega dela ne. "V hotel sem prišel, ko je bilo do konca še tri minute, pred tem pa mi je Anže (Blažič, predstavnik za stike z mediji, o. p.) pošiljal sporočila. Ni zvenelo lepo. A to je za nami, s tem se ne smemo več ukvarjati," se ni hotel dolgo pomuditi pri tako bolečem porazu.

Podobno je bilo z kalkulacijami v skupini D, zlasti Avstralcev. "Slišal sem za Goranov tvit, a kot sem dejal, je to preteklost in ni več pomembno. Tisto, kar šteje, je Dominikanska republika, so naši fantje. Avstraliji želimo srečo, naj igra najbolje, kot zna, tako kot bomo mi. Enkrat moramo premagati ZDA, enkrat moramo premagati Dominikansko republiko, osredotočati se moramo na tisto, kar je pred nami. Nimamo časa, da bi še naprej premlevali, kaj je bilo. Gledamo naprej in se veselimo današnje tekme," je v tipičnem ameriškem slogu sporočil Thomas.

NIČ V ROKAVICAH
Slednji je seveda iz Bilbaa prišel polno "oborožen" s podatki o današnjih tekmecih. "So zelo nevarni. Garcia daje 20,2 točke na tekmo in za tri točke meče 65-odstotno, kar je noro. Poznam ga približno deset let, še iz študentske košarke. Moraš se mu fizično zoperstaviti, ga 'tepsti', ne delati v rokavicah. Je tudi visok, tako da se lahko dvigne nad nižje igralce, ki ga pokrivajo. A imamo nekaj fantov, ki ga lahko pokrivajo in z vsemi orožji se bomo vrgli nanj," je dejal Thomas.

Pri tem je mislil zlasti na Zorana Dragića. "Vedno znova se rad dokazuje, pripravljen je storiti korak naprej v njegovi karieri in to je velika priložnost zanj. Garcio bo podil po celem igrišču. Zjutraj bo moral imeti močan zajtrk in biti dobro spočit, saj imajo za Garcio uigranih okrog 30 akcij in jih zelo dobro izvajajo. Toda poskrbeli bomo, da bo tokrat drugače. Pogovoril se bom in mu povedal, kar mora vedeti. Zoran bo pripravljen," se je zasmejal Američan.

Na vprašanje, ali je Slovenija boljša ekipa od Dominikanske republike, je odgovoril: "Rekel bi, da imamo več kakovostnih igralcev, Naše moštvo je bolj uravnoteženo, imamo boljšo postavo. A v teh tekmah ne gre vedno za to, pač pa, kaj fantje naredijo na parketu, kako se vsak posebej spopade s tekmecem iz nasprotnega moštva."