Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
05.09.2014 09:03:51
Deli članek:

V tretje gre rado

Arsen Perić

Edo Murić kljub slabemu razpletu za slovensko reprezentanco puške še ne meče povsem v koruzo.

Seveda tudi on ni mogel verjeti, kaj se je zgodilo na tekmi z Litvo. "V zadnji četrtini najbolj pomembne tekme se nam je ustavil met, tako da bomo v četrtfinalu, če do tja pridemo, dobili najboljšega možnega nasprotnika," je pogled že uprl proti četrtfinalu in dvoboju z ZDA, najtežjim možnim nasprotnikom.

"To se nam zdaj dogaja že tretjič zapored, v Litvi 2011 smo dobili Španijo, lani Francijo, kasnejša prvaka, zdaj bomo dobili ZDA. Kot pravijo, gre v tretje rado, in upam, da bomo tudi mi enkrat premagali boljšega nasprotnika od nas," je ubral optimistične tone Murić.

A tudi on se je hitro spomnil, da ne gre prehitevati dogodkov. "Vsi gledajo in kalkulirajo, da se ne bodo srečali z ZDA. Treba je iti tekmo po tekmo, najprej je na vrsti osmina finala. Dominikanci igrajo zelo dobro košarko. Tudi ta tekma bo zelo težka," je posvaril, nato pa se spozabil in spet preskočil na Američane: "Moramo verjeti vase. Če je lahko Ukrajina igrala z njimi en polčas, lahko mi dva. Čim dlje moramo ostati skupaj z Američani, če bomo prišli do te tekme in verjeti, da so premagljivi."