Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
03.09.2014 20:40:38
Deli članek:

Balažić: Trojke so nas ohranjale v igri

Nikola Miljković

Slovenska izbrana vrsta se je dobro namučila z Angolo (93:87), razloge za nepričakovano težko delo je sedmi sili razkril Jure Zdovc.

"To je bila še ena težka tekma za nas. Po eni strani sem hotel odpočiti igralce, ki so na preteklih tekmah več igrali, po drugi pa smo želeli zmagati. Lahko bi bili preračunljivi in prepustili zmago, vendar hočemo nadaljevati niz zmag, zato bomo tudi proti Litvi šli po dve točki," je dejal slovenski selektor Jure Zdovc in v isti sapi nadaljeval: "Mislim, da bo tekma proti Litvi zelo zanimiva. Sistem tekmovanja je pač takšen, zame osebno katastrofalen, da je bolje, da si tretji kot drugi v skupini. S strokovnim vodstvom se bomo v hotelu sicer pogovorili o vseh možnostih, vendar vam lahko že zdaj povem, da bomo šli na zmago."

Slovenija je na koncu slavila tudi po zaslugi 14 zadetih metov za tri točke. S tem se je strinjal Jure Balažić, ki je zadel tri od štirih: "V prvem polčasu nismo bili pravi, imeli smo težave s skokom in le trojke so nas ohranjale v igri. V drugem delu so se glavni igralci odpočili in tekmo smo vseeno pripeljali do zmage. Tudi proti Litvi bomo šli po dve točki, saj želimo ohraniti zmagovalni niz in zmagovalno miselnost."