Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
01.09.2014 00:45:40
Deli članek:

Zoran Dragić: Nisem bil jezen

Grega Wernig

Glavni junak druge zmage slovenske reprezentance je bil nedvomno Zoran Dragić, ki je dosegel 22 točk, brez zgrešenega meta.

Iz igre je metal 8:8, po štirikrat za dve in tri točke, zadel je tudi oba prosta meta. Temu je dodal še šest izsiljenih osebnih napak, po tri skoke in ukradene žoge ter dve asistenci. "Moja predstava je bila čisto normalna. Vesel sem, da sem zadel mete, v bistvu so bili vsi odprti. Vseskozi dajem tako energijo na parketu, drugače ne znam igrati," je skromno dejal, kot bi šlo res za nekaj povsem običajnega in ne za predstavo, za katero se mu je poklonil tudi selektor in ob kateri je marsikdo dejal, da se mu je »strgalo«.

"Ni se mi strgalo. Vesel sem, da smo zmagali to tekmo, bila je zelo pomembna, saj sicer uspeh nad Avstralci ne bi nič pomenil. Veseli smo tudi, da smo končali zelo močno, tako kot smo tudi začeli. Nismo se ohladili, čeprav smo imeli že visoko vodstvo," je spet takoj pozornost s sebe preusmeril na vso ekipo.

Po 13 točkah v prvi četrtini ga je trener Zdovc poslal na klop zaradi dveh osebnih napak, v igro pa nato vrnil šele na začetku drugega polčasa. "Mogoče sem bil takrat malo trd. Ne vem, zakaj nisem igral vse do konca v prvem polčasu, lahko bi še prišel na parket. A glavna je zmaga, novi dve točki. Zdaj imamo dan počitka, ki bo prišel prav, dobro se moramo pripraviti na naslednje tri tekmece."

Ena od tujih novinark mu je dejala, da je izgledalo, kot bi bil jezen, ker morda večer prej ni igral tako dobro. "Nisem bil jezen. Smo ekipa, enkrat izstopi eden, drugič drugi. Mislim, da sem z Avstralijo igral dobro, dobili smo tekmo, tako kot to z Mehiko. Zato smo tu, da zmagujemo," ji je odgovoril in dodal, da je sinoči odločila igra v obrambi.

Po dnevu počitka se bo Slovenija pomerila z Južno Korejo, nato z Angolo in nazadnje z Litvo. "Čakata nas dve zelo pomembni tekmi. Na papirju so Korejci in Angolci slabši nasprotniki, a nikogar ne smemo podcenjevati, igrati moramo z enako energijo. Le tako lahko dosežemo novi zmagi. Igrati moramo predvsem dobro obrambo. Zadnja bo tista najpomembnejša tekma z Litvo, in tako kot smo začeli, želimo tudi končati prvi del," je brez slepomišenja povedal, kaj želijo Slovenci.

Ob takem razpletu bi morda lahko zrasli cilji. "Ne, cilji ostajajo enaki, a v bistvu ne gledam nanje. Važno je, da zmagamo vsako tekmo, cilji pa bodo potem prišli sami od sebe," je povedal staro resnico košarkar, za katerega bo po takšnih predstavah, kot jo je pokazal sinoči, spet zraslo zanimanje tudi v ligi NBA.

Je odhod tja morda že to leto spet aktualen? "Opcija zmeraj obstaja. A se ne obremenjujem s tem. Če bo dobra opcija, ki mi bo ustrezala, bom šel, sicer bom ostal. Trenutno pa razmišljam samo o svetovnem prvenstvu," je zaključil najboljši posameznik ob zmagi nad Mehičani.